Επιστολή Μπάιντεν σε Δημοκρατικούς - Δεν παραιτείται και πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ

Η απάντηση του Τζο Μπάιντεν στις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να παραιτηθεί από την προεδρική κούρσα
Associated Press
2'

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται το μέλλον προέδρου Τζο Μπάιντεν, καθώς μετά την πρόσφατη κακή εμφάνισή του στο debate, οι Δημοκρατικοί του ζητούν ανοιχτά πλέον να απαραιτηθεί από την προεδρική κούρσα.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αυτή την εβδομάδα, με τους Δημοκρατικούς να επιστρέφουν επιστρέφουν στην Ουάσινγκτον και τα ερωτήματα για το ποιος μπορεί να ηγηθεί του προεκλογικού αγώνα απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ να είναι αμείλικτα.

Σε μία κίνηση υπεράσπισης του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα στους Δημοκρατικούς που απαιτούν να εγκαταλείψει την κούρσα.

Ο 81χρονος πρόεδρος επιτέθηκε στον Τύπο και επέμεινε ότι οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος τον θέλουν ως υποψήφιό τους, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις του λένε το αντίθετο.

Στην επιστολή του προς τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου, είπε: «Είμαι σταθερά δεσμευμένος να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα, να τρέξω αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ».

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν σε μία προσπάθεια να τον υπερασπιστεί, αγνοοώντας τις εκκλήσεις να παραιτηθεί, βρίσκεται υπόλογη για την κατάσταση της υγείας του, αλλά και για την απόκρυψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, χωρίς να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις

Η Τζιλ Μπάιντεν μεταβαίνει σήμερα σε τρεις πολιτείες-κλειδιά για να κάνει εκστρατεία υπέρ του συζύγου της.

Η πρώτη κυρία θα παραστεί σε προεκλογικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Καρολίνα, τη Φλόριντα και τη Τζόρτζια - όλες τις πολιτείες που η εκστρατεία επανεκλογής του Μπάιντεν εξακολουθεί να προσβλέπει σε νίκη τον Νοέμβριο.