Απίστευτο: Δάγκωσε το φίδι μέχρι θανάτου επειδή τον τσίμπησε ενώ κοιμόταν
Ενώ οι περισσότεροι, θα ούρλιαζαν ή στην καλύτερη θα γίνονταν καπνός ο ο 35χρονος πέρασε στην αντεπίθεση
Απίστευτη ήταν η αντίδραση ενός 35χρονου στην Ινδία, όταν ενώ κοιμόταν δέχθηκε επίθεση από φίδι.
Ενώ οι περισσότεροι, θα ούρλιαζαν ή στην καλύτερη θα γίνονταν καπνός ο ο 35χρονος πέρασε στην αντεπίθεση και ...δάγκωσε το φίδι μέχρι που το σκότωσε.
Ο Santosh Lohar, ο οποίος εργάζεται σε δασική περιοχή για τη χάραξη σιδηροδρομικών γραμμών δέχθηκε την επίθεση ενώ βριρκόταν στον κοιτώνα, που μοιράζεται με συναδέρφους του.
Όταν ρωτήθηκε γιατί δάγκωσε το φίδι, ο Lohar είπε στο India Today : «Στο χωριό μου, υπάρχει η πεποίθηση ότι αν σε δαγκώσει ένα φίδι, πρέπει να το δαγκώσεις δύο φορές για να εξουδετερώσεις το δηλητήριο».
Παρόλο που ένα δάγκωμα δηλητηριώδους φιδιού μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο, το δάγκωμα του φιδιού από έναν άνθρωπο θα είχε ελάχιστες συνέπειες εκτός από το να θέσει το άτομο σε κίνδυνο να δεχθεί νέα επίθεση.
Αυτό συμβαίνει επειδή το δηλητήριο του φιδιού αποθηκεύεται στον αδένα του ερπετού και ενεργοποιείται μόνο όταν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος - διαφορετικά, είναι απλώς μια ουσία που μοιάζει με πρωτεΐνη.
Στην πραγματικότητα, το δηλητήριο του φιδιού έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των καρδιακών προσβολών, των εγκεφαλικών επεισοδίων και της νόσου του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.
Ο τύπος του φιδιού που επιτέθηκε στον Λόχαρ δεν έχει επιβεβαιωθεί και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ένα κοντινό νοσοκομείο όπου του χορηγήθηκε ένα αντίδοτο κατά του δηλητηρίου και πήρε εξιτήριο την επόμενη μέρα.
Το Μπιχάρ, είναι μία από τις τρεις κορυφαίες πολιτείες της Ινδίας που ευθύνεται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από επιθέσεις φιδιών που ανέρχονται σε περίπου 4.500 ετησίως, σύμφωνα με την Εθνική Αποστολή Υγείας .
Η Ινδία φιλοξενεί σχεδόν 300 είδη φιδιών - περισσότερα από 60 από τα οποία είναι εξαιρετικά δηλητηριώδη - συμπεριλαμβανομένης της ινδικής κόμπρας , της οχιάς Russell, της κοινής οχιάς και της οχιάς με λέπια.
Συχνά αποκαλούνται «Big Four» λόγω του ισχυρού δηλητηρίου τους και του αριθμού των τσιμπημάτων που προκαλούν κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2020 , η οχιά του Russell ευθύνεται για το 43% όλων των δαγκωμάτων φιδιών στην Ινδία από το 2000 έως το 2019, ενώ τα υπόλοιπα αντιστοιχούσαν στο 18% όλων των δαγκωμάτων και οι κόμπρες ανήλθαν στο 12%.
Αυτά τα δηλητηριώδη τσιμπήματα περιέχουν νευροτοξίνες που προκαλούν συμπτώματα όπως θολή όραση, δυσκολία στην αναπνοή, πόνο και πρήξιμο.
Το δηλητήριο επιτίθεται στο κυκλοφορικό, νευρικό και μυικό σύστημα, και μπορεί να καταστρέψει την εξωτερική μεμβράνη των τριχοειδών αγγείων προκαλώντας εσωτερική αιμορραγία και θρόμβους αίματος.
Εάν ένα άτομο δεχθεί δάγκωμα φιδιού, οι γιατροί συμβουλεύουν να αναζητήσουν αμέσως ιατρική βοήθεια και να αφαιρέσουν τυχόν δαχτυλίδια και ρολόγια προτού το σώμα αρχίσει να πρήζεται.
Είναι επίσης σημαντικό να τραβήξετε με ασφάλεια μια φωτογραφία του φιδιού, ώστε οι γιατροί να προσδιορίσουν το είδος του για την κατάλληλη θεραπεία.
Ενώ περιμένει ιατρική βοήθεια, το άτομο θα πρέπει επίσης να κάθεται σε ουδέτερη θέση για να επιβραδύνει την εξάπλωση του δηλητηρίου και να καθαρίζει το δάγκωμα με σαπούνι και νερό.