Άγριος ξυλοδαρμός επιβατών πτήσης στα... 30.000 πόδια: «Θα σου κόψω το σαγόνι» (vid)

Απίστευτες σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια πτήσης με προορισμό το Στάνστεντ του Λονδίνου, με αποτέλεσμα ο πιλότος να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση για να επέμβει η αστυνομία
Unsplash
5'

Απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε στον αέρα και ειδικότερα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Ryanair, με «πρωταγωνιστή» έναν επιβάτη, ο οποίος απαιτούσε με προκλητικό τρόπο να αλλάξει θέση. Το αποτέλεσμα ήταν ο πιλότος να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

Η πτήση με προορισμό το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου αναχώρησε από το Αγκαντίρ του Μαρόκου την Τετάρτη, ωστόσο μολος το αεροσκάφος έφτασε στα 30.000 πόδια στον αέρα, ένας απίστευτος καβγάς έλαβε χώρα μέσα στην καμπίνα των επιβατών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Sun.

Η σκηνή μάλιστα, καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας. Φαίνονται επιβάτες να ουρλιάζουν ο ένας στον άλλο από την άλλη άκρη του αεροπλάνου, καθώς το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας, πανικόβλητο, προσπαθεί να ηρεμήσει τους ανεξέλεγκτους ταξιδιώτες.

Οι εντάσεις άρχισαν να φουντώνουν πριν από την απογείωση, όταν ένας άνδρας γύρω στα 20 φέρεται να ρώτησε μια γυναίκα που καθόταν με την κόρη της αν μπορούσε να καθίσει στη θέση της για να είναι με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Η γυναίκα φέρεται να αρνήθηκε να αλλάξει θέση, κάτι που ώθησε τον ανένταχτο άνδρα να αρχίσει να την απειλεί, ανέφερε η Sun.

Χωρίς να γνωρίζουν τις εντάσεις που σιγόβραζαν στην καμπίνα, οι πιλότοι της Ryanair απογειώθηκαν, όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένο. Την ώρα που το αεροπλάνο ήταν στον αέρα, ο σύζυγος της επιβάτιδας που ζήτησε να μετακινηθεί -ένας άνδρας γύρω στα 30- φέρεται να υπερασπίστηκε τη σύζυγό του, προκαλώντας το χάος.

Χάος στην πτήση – Παιδιά έκλαιγαν

«Προσπαθούσαν να χτυπήσουν ο ένας τον άλλον», είπε ένας 36χρονος επιβάτης, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του. «Στη συνέχεια, μια κυρία από την πίσω σειρά άρχισε να παθαίνει κρίση πανικού εξαιτίας των όσων συνέβαιναν. Εκείνη ούρλιαζε και υπήρχαν παιδιά που έκλαιγαν. Επικρατούσε χάος!»

Η πτήση ήταν στον αέρα μόνο για 36 λεπτά όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε αναγκαστικά, συμπλήρωσε ο ίδιος επιβάτης, που περιγράφεται ως οικονομικός υπάλληλος από το Χέρτφορντσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ήταν τόσο αγχωτικό. Ήταν σαν τη φυγή από την κόλαση. Και όλα αυτά επειδή ένας επιβάτης ήθελε να αλλάξει θέση», είπε.

Τα πράγματα έγιναν τόσο χαοτικά που ένας άνδρας επιβάτης φέρεται να ταράχτηκε τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της έντασης και το πλήρωμα καμπίνας έπρεπε να του χορηγήσει οξυγόνο πριν προσγειωθεί, σύμφωνα με τη Sun.

Η πτήση της Ryanair προσγειώθηκε στο Μαρακές του Μαρόκου, όπου η αστυνομία επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος, συνέλαβε εννέα επιβάτες που συμμετείχαν στη συμπλοκή και τους απομάκρυνε.

Ο άνδρας επιβάτης με το οξυγόνο έλαβε τη φροντίδα από θεραποντες γιατρούς, οι οποίοι στη συνέχεια, λόγω της κατάστασής του, δεν του επέτρεψαν να πετάξει. Ωστόσο εκείνος αρνήθηκε τις συστάσεις τους και άρχισε να χάνει εκ νέου την ψυχραιμία του και να γίνεται επιθετικός προς το πλήρωμα της καμπίνας.

«Νομίζουν ότι είμαι τρομοκράτης. Γι' αυτό φέρνουν ολόκληρο τον στρατό εδώ για να με ρίξουν κάτω», ακούγεται ο άνδρας να φωνάζει σε βίντεο που εξασφάλισε η Sun. «Δώσε μου τη γ@μημ@νη την τσάντα μου. Θα σου κόψω το σαγόνι».

Οι επιβάτες ακούστηκαν να παρακαλούν τον άνδρα να κατέβει από το αεροπλάνο, αλλά εκείνος αρνήθηκε να πειθαρχήσει. Η αστυνομία χρειάστηκε και πάλι να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για να απομακρύνει τον ανεξέλεγκτο επιβάτη.

Χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για να υποχωρήσει το χάος

Δυστυχώς για τους 200 εναπομείναντες επιβάτες, το πλήρωμα της Ryanair είχε φτάσει τις μέγιστες ώρες πτήσης λόγω της δοκιμασίας. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε ένα τοπικό ξενοδοχείο για τη νύχτα και έκαναν κράτηση για μια πτήση το επόμενο πρωί.

Ωστόσο, η πρωινή πτήση ακυρώθηκε και οι επιβάτες δεν έφτασαν στο αεροδρόμιο Στάνστεντ παρά το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε το πρακτορείο.

Κατά την άφιξή τους, οι επιβάτες μαγνητοσκοπήθηκαν να αποδοκιμάζουν το πλήρωμα καμπίνας της Ryanair, όπως δείχνει ένα βίντεο που κοινοποίησε η Sun.

Εκπρόσωπος της Ryanair επιβεβαίωσε στη Sun ότι «η πτήση από το Αγκαντίρ προς το Στάνστεντ προσγειώθηκε στο Μαρακές αφού μια μικρή ομάδα επιβατών προκάλεσε αναστάτωση και κατά τη διάρκεια της οποίας ένας άλλος επιβάτης ταράχτηκε σε ανησυχητικό επίπεδο».

Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε ότι οι «πρωταγωνιστές» προκάλεσαν την καθυστέρηση άνω των δύο ωρών, κατά την οποία «το πλήρωμα έφτασε στις επιτρεπόμενες ώρες πτήσης» και ότι παρασχέθηκαν διανυκτερεύσεις και μεταφορά στους επιβάτες πριν απογειωθούν την επόμενη μέρα.

*Με πληροφορίες από New York Post

Σχετικές ειδήσεις