Θερίζει η κλιματική αλλαγή: Στέρεψε λίμνη στη Σικελία – Στους 55 βαθμούς ο υδράργυρος στις ΗΠΑ

Ο πλανήτης «ψήνεται» και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι τρομακτικές
1'

Στην Ιταλία μια λίμνη στην Σικελία που φιλοξενούσε χιλιάδες είδη ζώων κοντεύει να εξαφανιστεί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Η λίμνη Περγκούζα στη Σικελία έχει στερέψει. Το νερό έχει εξαφανιστεί. Το ίδιο και κάθε ίχνος ζωής που υπήρχε εκεί.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το θερμόμετρο στην Κοιλάδα του θανάτου στην Καλιφόρνια άγγιξε τους 55 βαθμούς Κελσίου. Εκεί, ένας τουρίστας πέθανε από θερμοπληξία κι ένας ακόμα νοσηλεύεται.

Οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι το αεροδρόμιο της κομητείας Ελ Ντοράντο, από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται ανεξέλεγκτα στην πολιτεία. Στο Λας Βέγκας, ο υδράργυρος έφτασε τους 48 βαθμούς Κελσίου. Ντόπιοι και τουρίστες λένε πως δεν αντέχουν την ανυπόφορη ζέστη. Στην πολιτεία της Γιούτα, οι πυρκαγιές έχουν κάνει στάχτη 45 χιλιάδες στρέμματα δασικής γης και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα εν μέσω παρατεταμένης ξηρασίας.

Κλιματική αλλαγή: Ο πλανήτης «ψήνεται»

Επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου φοβούμενοι πως η κατάσταση μπορεί να είναι πλέον μη αναστρέψιμη για το κλίμα.

«Είναι ο 12ος μήνας στη σειρά που βλέπουμε μια παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 1.5 βαθμό, με βάση στοιχεία από τον Κοπέρνικο», δήλωσε ερευνητής στο «Κοπέρνικος».

Μελέτη του Βρετανικού Guardian με την συμμετοχή εκατοντάδων ερευνητών του ΟΗΕ προβλέπει πως η θερμοκρασία της Γης θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 2.5 βαθμούς μέχρι το 2.100.

Σχετικές ειδήσεις