Μελόνι: «Στη Γαλλία κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι νίκησε»

«Είχαμε τρεις παρατάξεις. Καμία από αυτές δεν επιβλήθηκε, καμία δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει αυτόνομα. Θα δούμε τι θα γίνει, το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών αυτών είναι ότι δεν νίκησε κανείς», υποστήριξε

Μελόνι: «Στη Γαλλία κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι νίκησε»
1'

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, προσερχόμενη στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της Κυριακής στη Γαλλία.

«Θεωρώ ότι η ανάγνωση που είδα να γίνεται από πολλούς, με έμφαση στην ήττα του Εθνικού Συναγερμού, είναι κάπως απλοϊκή. Αν θέλουμε να δούμε τι συνέβη στην Γαλλία, στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι νίκησε», είπε.

«Είχαμε τρεις παρατάξεις. Καμία από αυτές δεν επιβλήθηκε, καμία δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει αυτόνομα. Θα δούμε τι θα γίνει, το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών αυτών είναι ότι δεν νίκησε κανείς», υποστήριξε.

«Θα δούμε τι θα γίνει με τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο οποίος δεν θα είναι εύκολος. Μπορώ να πω από προσωπική εμπειρία, ότι είναι πιο εύκολο να κυβερνήσεις όταν συνασπίζεσαι επειδή έχεις κοινές ιδέες παρά όταν συνασπίζεσαι επειδή έχεις κοινό εχθρό», συνέχισε.

«Σε ό,τι αφορά εμάς, είχαμε συνηθίσει, κάποτε, σε μια ασταθή Ιταλία, σε μια Ευρώπη που διέθετε -εννοώ κυρίως τις μεγάλες χώρες της- ιδιαίτερα ισχυρές κυβερνήσεις. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Διαπιστώνουμε ότι η Ιταλία διαθέτει πολύ σταθερή κυβέρνηση, σε μια Ευρώπη στην οποία υπάρχουν λιγότερο σταθερές κυβερνήσεις από την δική μας», είπε ακόμη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή