Ζωγραφιές της βασίλισσας Βικτώριας από τα εφηβικά της χρόνια πωλούνται σε δημοπρασία

Ο οίκος δημοπρασιών έχει ορίσει εκτιμώμενη τιμή πώλησης από 1.500 έως 2.500 αγγλικές λίρες (1.900 έως 3.170 δολάρια) για το άλμπουμ που περιέχει τα τέσσερα σκίτσα, καθώς και έργα άλλων καλλιτεχνών και αναμνηστικά της βασιλικής οικογένειας

Ζωγραφιές της βασίλισσας Βικτώριας από τα εφηβικά της χρόνια πωλούνται σε δημοπρασία
getty images
1'

Σκίτσα που δημιουργήθηκαν τον 19ο αιώνα από τη βασίλισσα Βικτώρια του Ηνωμένου Βασιλείου όταν ήταν έφηβη, πωλούνται σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

Τρεις από τις ζωγραφιές χρονολογούνται από το 1833, όταν η Βικτώρια ήταν ακόμα πριγκίπισσα και μόλις 14 ετών και απεικονίζουν το καθένα μια διαφορετική φιγούρα πάνω σε άλογο, έναν ιππότη, μια γυναίκα και μια γυναίκα με πέπλο.

Το τέταρτο σκίτσο είναι του 1838, ένα χρόνο μετά την άνοδο της Βικτώριας στον θρόνο. Απεικονίζει μια καθιστή γυναίκα με στέμμα, που δεν της μοιάζει στην όψη και σε αυτό αναγράφεται «από την Αυτού Μεγαλειότητα».

Η Σάρλοτ Ράσελ, επικεφαλής πωλήσεων βρετανικών και ευρωπαϊκών έργων στον οίκο δημοπρασιών Roseberys εξηγεί στο CNN «Αυτά τα ελαφρώς πρώιμα σχέδια δείχνουν ότι ίσως μάθαινε ακόμα πολλά, ότι βελτίωνε την τέχνη της. Ήταν πολύ περίεργη και ενθουσιώδης ως καλλιτέχνης»

Το άλμπουμ δημιουργήθηκε πιθανώς από την Ογκούστα Χέιτερ, νύφη του Τζορτζ Χέιτερ, ο οποίος ζωγράφισε το πορτρέτο της στέψης της βασίλισσας και ήταν ζωγράφος της αυλής της για πολλά χρόνια.

Ο Τζορτζ Χέιτερ παρέδιδε επίσης στη βασίλισσα μαθήματα σχεδίου και η Ράσελ πιστεύει ότι αυτά τα σκίτσα δείχνουν την επιρροή του «πολύ έντονα».

Το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης μια πρόσκληση για τη στέψη του Βασιλιά Γεωργίου Δ' στο Αβαείο του Γουέστμινστερ το 1821.

Η δημοπρασία από τον Roseberys Fine Art Auctioneers & Valuers διοργανώνεται σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή