Γάμος αλά ινδικά: Επίδειξη πλούτου και χλιδής μαχαραγιάδων

Ο γιος του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας, παντρεύεται και οι τετραήμεροι χλιδάτοι εορτασμοί προκαλούν κατακραυγή 

Γάμος αλά ινδικά: Επίδειξη πλούτου και χλιδής μαχαραγιάδων
Associated Press
2'

Ένας γάμος υπερπαραγωγή με ενισχυμένες δόσεις υπερβολής και επίδειξης πλούτου στην Ινδία συγκεντρώνει τοσό το παγκόσμιο ενδιαφέρον, όσο και την κατακραυγή, ιδιαίτερα των Ινδών, ενός λαού που στην πλεινότητά του ζει σε άθλιες συνθήκες.

India Ambani Wedding

Ο γιος του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας Mukesh Ambani παντρεύεται την Παρασκευή στη Βομβάη και τμήμα της πόλης θα αποκλειστεί κυριολεκτικά για 4 ημέρες, όσο δηλαδή θα κρατήσουν οι γαμήλιοι εορτασμοί, παρουσία διασημοτήτων, προσωπικοτήτων από την επιχειρηματική ελίτ, αλλά και πολιτικών.

India Ambani Wedding

Ο γάμος του μικρότερου γιου του δισεκατομμυριούχου, του 29χρονου Anant Ambani και της επί χρόνια, συνομίλικης συντρόφου του Radhika Merchant, είναι το αποκορύφωμα των χλιδάτων εορτασμών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και σύμφωνα με την αστυνομία, έχει κριθεί ως «δημόσια εκδήλωση» των VIP προσωπικοτήτων.

India Ambani Wedding

Κίνηση που προκάλεσε την οργή των κατοίκων, καθώς κεντρικοί δρόμοι θα κλείσουν κοντά στον χώρο όπου βρίσκεται το πολυτελές εμπορικό κέντρο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του γαμπρού, στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Βομβάης. Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για "οχήματα εκδηλώσεων" από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Βομβάη είναι διαβόητη για την κυκλοφοριακή συμφόρηση, ιδιαίτερα αυτή την εποχή του χρόνου κατά την περίοδο των μουσώνων. Η κυκλοφορία έχει ήδη επιβραδυνθεί γύρω από τον χώρο που κοσμείται με φώτα και κόκκινα λουλούδια. Κατιφέδες και έντονα κίτρινα φωτάκια έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να στολίσουν τα δέντρα έξω από το 27όροφο αρχοντικό του Ambani, στη Βομβάη.

India Ambani Wedding

Στον γάμο αναμένεται «πασαρέλα» προσωπικοτήτων και αστεριών του διεθνούς τζετ σετ, ενώ την περασμένη εβδομάδα, ο Justin Bieber εμφανίστηκε ενώπιον εκατοντάδων προσκεκλημένων σε μία ιδιωτική συναυλία, παρουσία των μελλόνυμφων.

India Ambani Wedding

Τον περασμένο Μάρτιο, έγιναν τριήμεροι προγαμήλιοι εορτασμοί με 1.200 προσκεκλημένους, ανάμεσά τους και ο Μr Facebook. Toν Μάιο, οι Ambanis οργάνωσαν μια πολυτελή ευρωπαϊκή κρουαζιέρα πριν από το γάμο με 800 καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων των αστέρων του Bollywood και των αθλητών του κρίκετ.

Ο γάμος της Παρασκευής θα περιλαμβάνει παραδοσιακά ινδουιστικά τελετουργικά και η δεξίωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημέρες. Τη Δευτέρα θα γίνει «ειδική δεξίωση» για το οικιακό προσωπικό του Αμπάνι.

Oι Ambanis έχουν μισθώσει τρία τζετ για να μεταφέρουν καλεσμένους του γάμου και αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθούν 100 επιπλέον ιδιωτικά αεροπλάνα για τις εκδηλώσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή