Κίνα: Επιχείρησε να περάσει λαθραία πάνω από 100 φίδια μέσα στο παντελόνι του

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 104 φίδια
1'

Ένας άνδρας συνελήφθη να προσπαθεί να περάσει λαθραία περισσότερα από 100 ζωντανά φίδια στην ηπειρωτική Κίνα, στριμώχνοντάς τα στο παντελόνι του, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές της χώρας.

Όπως αναφέρει ο Guardian ένας ανώνυμος ταξιδιώτης εμποδίστηκε από τελωνειακούς υπαλλήλους καθώς προσπαθούσε να ξεγλιστρήσει από το ημιαυτόνομο Χονγκ Κονγκ και να φτάσει στη συνοριακή πόλη Σενζέν, ανέφερε το Τελωνείο της Κίνας σε ανακοίνωσή του την Τρίτη.

"Κατά τον έλεγχο, οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι οι τσέπες του παντελονιού που φορούσε ο επιβάτης ήταν γεμάτες με έξι σακούλες με κορδόνια από καμβά και σφραγισμένες με ταινία", ανέφερε η ανακοίνωση.

"Μόλις τις άνοιξαν διαπιστώθηκε ότι κάθε σακούλα περιείχε ζωντανά φίδια σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα", προστίθεται.

Η δήλωση ανέφερε ότι οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 104 από τα ερπετά, συμπεριλαμβανομένων των φιδιών γάλακτος και των φιδιών καλαμποκιού, πολλά από τα οποία ήταν μη ενδημικά είδη.

Ένα συνοδευτικό βίντεο έδειχνε δύο συνοριοφύλακες να κοιτάζουν μέσα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες γεμάτες με κόκκινα, ροζ και λευκά φίδια.

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους διακίνησης ζώων στον κόσμο, αλλά οι αρχές έχουν πατάξει το παράνομο εμπόριο τα τελευταία χρόνια.