Βρετανία: Η στιγμή που ο δολοφόνος με τη βαλλίστρα φεύγει μετά το φονικό - Τον ψάχνουν παντού (vid)

Ανθρωποκυνηγητό σε όλο το Λονδίνο για τον δράστη της δολοφονίας τριών γυναικών στην Αγγλία
5'

Η σύζυγος και οι δυο κόρες του σχολιαστή αγώνων του BBC Five Live Τζον Χαντ έπεσαν θύματα μίας φρικτής θανατηφόρας επίθεσης με βαλλίστρα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Το ζευγάρι είχε και μία τρίτη κόρη σύμφωνα με το BBC.

Βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως η βρετανική Daily Mail δείχνει την στιγμή που ο Κάιλ Κλίφορντ, ο 26χρονος φερόμενος δράστης της άγριας δολοφονίας φεύγει από το σπίτι της οικογένειας μετά το σοκαριστικό έγκλημα.

Το ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει τον 26χρονο να απομακρύνεται από ένα σπίτι, στο οποίο μέσα λίγο αργότερα θα εντοπίζονταν νεκρές η πρώην σύντροφός του, η μητέρα και η αδελφή της. Μάλιστα ο νεαρός φαίνεται ατάραχος, να βγαίνει από το οίκημα και να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό του, κρατώντας την βαλλίστρα, την οποία βάζει μέσα στο όχημα, πριν μπει και εκείνος και βάλει μπρος για να φύγει.

Ο Κλίφορντ σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην στρατιώτης, ενώ εργαζόταν ως σεκιούριτι και μέχρι πρόσφατα διατηρούσε σχέση με ένα εκ των θυμάτων, την 25χρονη Λουίζ Χαντ.

Η Κάρολ Χαντ και οι κόρες της Λουίζ και Χάνα εντοπίστηκαν από τον ίδιο τον σχολιαστή αγώνων νεκρές στο σπίτι τους στο Bushey του Hertfordshire το βράδυ της Τρίτης 9 Ιουλίου, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι οι τρεις γυναίκες ήταν δεμένες, σε μία «στοχευμένη επίθεση» που είναι πιθανό να περιλάμβανε και «άλλα όπλα».

Η Λουίζ Χαντ, 25 ετών, θύμα της επίθεσης

Η Χάνα Χαντ, 28 ετών, θύμα της επίθεσης

Πρώην σύντροφος θύματος ο δράστης

Τεράστιο ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη για να εντοπιστεί ο ύποπτος Κάιλ Κλίφορντ, πρώην σύντροφος της 25χρονης κόρης του Τζον Χαντ, Λουίζ.

Ελικόπτερα εθεάθησαν να κάνουν κύκλους στην περιοχή Χίλι Φιλντς, στο Άνφιλντ στο βόρειο Λονδίνο το απόγευμα της Τετάρτης, προτού η αστυνομία πραγματοποιήσει έφοδο σε ένα άδειο οίκημα στην περιοχή.

Στη συνέχεια οι Αρχές έστρεψαν την προσοχή τους σε κοντινό δημοτικό σχολείο, το οποίο τέθηκε σε lockdown, καθώς εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του υπόπτου.

Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι ο Κλίφορν μπορεί να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος, γι' αυτό και προέτρεψε το κοινό να μην τον πλησιάσουν εάν τον δουν αλλά να καλέσουν την Άμεση Δράση.

Σε συνέντευξη Τύπου η αστυνομία του Χέρτφορντσαϊρ προέτρεψε τον Κλίφορντ να επικοινωνήσει με την αστυνομία, καθώς ο ύποπτος για τις δολοφονίες παραμένει ασύλληπτος.

Ο ύποπτος, Κάιλ Κλίφορντ, 26 ετών

Ο Χαντ βρήκε τη σύζυγο και τις κόρες του νεκρές

Το συνήθως ήσυχο δρομάκι στην περιοχή, σήμερα γέμισε με ένοπλους αστυνομικους και ιατροδικαστές, ενώ συνεχιζόταν η έρευνα για το τριπλό φονικό.

Παρόλο που οι Αρχές δεν έχουν δώσει επίσημα στη δημοσιότητα την ταυτότητα των θυμάτων, το BBC αποκάλυψε ότι πρόκειται για την σύζυγο και τις κόρες του σχολιαστή αγώνων Τζον Χαντ.

Ο Χαντ εργαζόταν στον ιππόδρομο του Λίνγκφιλντ Παρκ στο Σάρεϊ χθες πριν επιστρέψει στο σπιτι του και βρεθεί μπροστά στην απόλυτη φρίκη.

Ο Τζον Χαντ και η σύζυγός του, Κάρολ, 61 ετών, επίσης θύμα της επίθεσης

Σοκαρισμένοι οι γείτονες έκαναν λόγο για μία ήσυχη οικογένεια, ενώ μιλώντας για την Λουίζ Χαντ είχαν να πουν μόνο καλά λόγια, για εκείνη και την επιχείρηση καλλωπισμού σκύλων που είχε. Ένας από τους γείτονες ανέφερε ότι πριν από μία εβδομάδα η κοπέλα χώρισε με τον φίλο της και τράκαρε το αυτοκίνητό της ως αποτέλεσμα της μεγάλης ταραχής της.

Το BBC Five Live σε μία ανακοίνωση που εστάλη στο προσωπικό σημερα, περιέγραψε το συμβάν ως «συγκλονιστικά».

«Η είδηση για την οικογένεια του Τζον Χαντ είναι συγκλονιστικά. Οι σκέψεις μας είναι με τον Τζον και την οικογένειά του σε αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή και θα του παρέχουμε όλη την υποστήριξη που μπορούμε», αναφέρεται.

Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία σε όλο το Λονδίνο

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζον Σίμπσον είπε στους δημοσιογράφους ότι εκτιμάται πως πρόκειται για μία στοχευμένη επίθεση, προτρέποντας το κοινό εάν τον αναγνωρίσει να μην προσπαθήσει να τον πλησιάσει.

«Ο στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια ασφάλεια και να εντοπίσουμε τον Κάιλ Κλίφορντ ο οποίος καταζητείται αναφορικά με τη δολοφονία των τριών γυναικών σε μία επίθεση που θεωρούμε ότι ήταν στοχευμένη. Εκτεταμένες αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες τοποθεσίες στο βόρειο Λονδίνο και στο Bushey», δήλωσε.

Το ανθρωποκυνηγητό περιλαμβάνει επίσης ένοπλους αστυνομικούς και ειδικές ομάδες έρευνας.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Ιβέτ Κούπερ ενημερώνεται πλήρως για την υπόθεση της δολοφονίας των τριών γυναικών και προέτρεψε όποιον έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Η υπουργός σε ανάρτηση στο Χ έγραψε: «Η απώλεια τριών γυναικών στο Bushey είναι σοκαριστική. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους φίλους των θυμάτων και την κοινότητα. Ενημερώνομαι πλήρως. Προτρέπω όποιον έχει πληροφορίες για την υπόθεση να υποστηρίξει την Αστυνομία».

Σχετικές ειδήσεις