«Κεραυνοί» Ζαχάροβα κατά ΝΑΤΟ - «Είστε συμμορία»

Η Μόσχα σχολιάζει με σκληρή γλώσσα την απόφαση του ΝΑΤΟ να παραχωρηθούν F-16 στην Ουκρανία.

«Κεραυνοί» Ζαχάροβα κατά ΝΑΤΟ - «Είστε συμμορία»
1'

Έντονη ήταν η αντίδραση από το Κρεμλίνο με αφορμή την απόφαση των χωρών του ΝΑΤΟ να παραδώσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, δήλωσε πως έπειτα από αυτή την εξέλιξη «αναδεικνύεται ότι η Ουάσιγκτον ηγείται μιας πολεμικής συμμορίας».

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι σε εξέλιξη η μεταφορά αεροσκαφών F-16 από τη Δανία και την Ολλανδία», προς την Ουκρανία, είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας σε μια εκδήλωση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. «Τα αεροσκάφη αυτά θα πετάξουν στον ουκρανικό ουρανό αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μπλίνκεν, εντός των επόμενων δύο ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί ένα νέο, «απίστευτα ισχυρό» πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρίσκεται επίσης στην Ουάσινγκτον, είπε ότι αναμένει σήμερα να ληφθούν αποφάσεις για νέες παραδόσεις αεροσκαφών F-16 στη χώρα του.

«Σήμερα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στην Ουάσινγκτον. Θα υπάρξει, ιδίως, μια απόφαση για τα F-16 πολύ σύντομα. Αυξάνουμε τον αριθμό των αεροσκαφών που είναι διαθέσιμα για την Ουκρανία», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή