Ρωσία: Διοργανώνει διαγωνισμό για εφήβους με δώρο διακοπές σε κατασκήνωση στη Βόρεια Κορέα

Το «κίνημα των πρώτων» διοργανώνει σε όλη την επικράτεια της χώρας κατασκηνώσεις για παιδιά
Associated Press
1'

Το κρατικό νεολαιίστικο «Κίνημα των πρώτων» που ιδρύθηκε πρόσφατα, μετά την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε ότι διοργανώνει στα τέλη Ιουλίου καλοκαιρινές διακοπές για Ρώσους εφήβους στην παιδική κατασκήνωση της Βόρειας Κορέας «Σοντοβόν».

Πρόκειται για ένα από τα προγράμματα της εν λόγω οργάνωσης που συνιστά αντίγραφο αναβίωσης της σοβιετικής οργάνωσης των πιονιέρων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Κινήματος των πρώτων», το ταξίδι των παιδιών στην Βόρεια Κορέα θα το καλύψει το κράτος. Για αυτό όμως το κάθε παιδί θα πρέπει να δημιουργήσει ένα βιντεοκλίπ και να γράψει μια έκθεση στην οποία θα γράψουν γιατί τους ενδιαφέρει η Βόρεια Κορεά και ποια κατά την άποψη των μαθητών είναι ο ρόλος της Ρωσίας στον πολυπολικό κόσμο. Ταξίδι στην Βόρεια Κορέα μετά τον διαγωνισμό υπόσχονται σε 50 νικητές του διαγωνισμού.

Το «κίνημα των πρώτων» διοργανώνει σε όλη την επικράτεια της χώρας κατασκηνώσεις για παιδιά, διαγωνισμούς με δημιουργικό περιεχόμενο, προγράμματα για εφήβους που δείχνουν ενδιαφέρον για τις φυσικές επιστήμες. Μεταξύ άλλων τα παιδιά εκπαιδεύονται στα drones και παίζουν ένα παιχνίδι στρατιωτικού-πατριωτικού περιεχομένου της σοβιετικής εποχής, το «Zarnistsa».