Βρετανία: Τα ουρλιαχτά και η τραγική ανάρτηση της κόρης - Αναζητείται το κίνητρο της δολοφονίας

Ο 26χρονος δράστης της άγριας τριπλής δολοφονίας συνελήφθη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου καθώς προσπάθησε να αυτοπυροβοληθεί με την βαλλίστρα
4'

Απεγνωσμένες ήταν οι εκκλήσεις για βοήθεια από τις τρεις γυναίκες στην Αγγλία πριν την άγρια δολοφονία τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Η Κάρολ Χαντ, σύζυγος του σχολιαστή του BBC Τζον Χαντ και οι δύο από τις τρεις κόρες τους, Λουίζ και Χάνα φέρεται να ήταν δεμένες πριν τις πυροβολήσει και τις σκοτώσει ο δράστης, ο 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ, με βαλλίστρα, σε μία «στοχευμένη επίθεση» σύμφωνα με τις Αρχές, στο Χερτφορντσάιρ.

Ο ύποπτος, πρώην φίλος της Λουίζ Χαντ συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς αργά το απόγευμα της Τετάρτης μετά από 24ωρο ανθρωποκυνηγητό, όταν εντοπίστηκε κρυμμένος ανάμεσα σε τάφοους σε κοιμητήριο στο βόρειο Λονδίνο.

Ο δράστης προσπάθησε να αυτοπυροβοληθεί

Εθεάθη να μεταφέρεται επάνω σε φορείο από το σημείο και παραμένει νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο του Λονδίνου αφού φέρει βαριά τραύματα, τα οποία πιθανά προκάλεσε στον εαυτό του, καθώς η αστυνομία πιστεύει ότι προσπάθησε να αυτοπυροβοληθεί με την βαλλίστρα.

Φρικτές λεπτομέρειες από την επίθεση έγιναν γνωστές, με γείτονες να περιγράφουν διαπεραστικές κραυγές, τις οποίες λανθασμένα πέρασαν για φωνές ενός παιδιού.

Η μία εκ των τριών θυμάτων μάλιστα φέρεται να τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και να ανέφερε το περιστατικό, σε μία γενναία τραγική τελευταία κίνηση, πριν ο δράστης τραπεί σε φυγή από το σημείο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Guardian.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι μία από τις γυναίκες έστειλε ένα μήνυμα στον σύντροφό της ζητώντας του να καλέσει την αστυνομία. Η Κάρολ Χαντ, 61 ετών, βρέθηκε στον διάδρομο του σπιτιού με ένα βέλος βαλλίστρας στο στήθος, με σημάδια από δέσιμο.

Πηγή που μίλησε στον Guardian δήλωσε ότι δεν επιβεβαιώνεται ότι οι τρεις γυναίκες εντοπίστηκαν από την αστυνομία δεμένες, όπως είχε ειπωθεί αρχικά, ωστόσο υπήρχαν σημάδια στα πρόσωπά και τους καρπούς τους, όπως και σημάδια τραυματισμών στα γόνατά τους

Η τραγική ανάρτηση του θύματος

Την ώρα που η Βρετανία παραμένει σοκαρισμένη από το φρικτό έγκλημα, το φως της δημοσιότητας βλέπει η τραγική τελευταία ανάρτηση της Λουίζ Χαντ, της 25χρονης η οποία μόλις πριν από μία εβδομάδα είχε χωρίσει με τον δολοφόνο της.

Η νεαρή κοπέλα είχε αναρτήσει ένα κείμενο, που επαινούσε τις «γυναίκες που φεύγουν» για την «δύναμή τους» μόλις λίγες μέρες πριν δολοφονηθεί άγρια στο οικογενειακό τους σπίτι.

«Θαυμάζω τις γυναίκες που φεύγουν. Δεν με ενδιαφέρει αν έφυγες μετά την πρώτη ή την 12η φορά, σε θαυμάζω. Δεν με ενδιαφέρει εάν ο κόσμος σε λέει χαζή για 11 χρόνια αλλά τον 12ο χρόνο αποφάσισες ότι τελείωσες. Χρειάζεται πολλή δύναμη για να σπάσεις τον δεσμό. Χρειάζεται πολλή αγάπη για τον εαυτό σου για να διαλέξεις τον εαυτό σου»

Το χρονικό του άγριου εγκλήματος

Ήταν γύρω στις 6:30 το απόγευμα της Τρίτης, όταν γείτονες στο σπίτι του προαστίου του Λονδίνου άκουσαν πολύ δυνατές κραυγές , που αρχικά θεωρήθηκαν λανθασμένα ότι προέρχονταν από μικρό παιδί.

Αργότερα θα συνειδητοποιούσαν ότι επροκειτο για τις απελπισμένες κραυγές μίας γυναίκες που ζητούσε βοήθεια, μέσα από το σπίτι που μία μάνα και οι δύο κόρες της θα έβρισκαν φρικτό θάνατο από τον δολοφόνο με την βαλλίστρα.

Όταν τα ουρλιαχτά έπαψαν, ο δράσης τράπηκε σε φυγή, ενώ η αστυνομία είχε ήδη ειδοποιηθεί και ήταν καθ' οδόν.

Η αστυνομία όταν έφτασε στο σημείο ειδοποίησε αμέσως τον σχολιαστή ιπποδρομιών του BBC, Τζον Χαντ, μία φωνή γνωστή σε εκατομμύρια κόσμου, ο οποίος γυρνούσε από την δουλεά του.

Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι ασθενοφόρα έσπευσαν στο σπίτι δεν κατάφεραν να σώσουν τις τρεις γυναίκες που κατέληξαν στο σημείο.

Ο δράστης φαίνεται σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας, μαυροντυμένος να μπαίνει στο αυτοκινητό του και να φεύγει από την περιοχή, με την βαλλίστρα κρυμμένη κάτω από τη μασχάλη του, κάτω από ένα λευκό σεντόνι. Ο άντρας κρατούσε και μία μεγάλη τσάντα, στην οποία η αστυνομία φοβάται ότι μπορεί να κουβαλούσε κι άλλα όπλα που θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει στην επίθεση.

Μέσα σε λίγες ώρες ξεκίνησε εθνικό ανθρωποκυνηγητό για τον πρώην στρατιώτη από το Άνφιλντ Κάιλ Κλίφορντ, ο οποίος για ένα μικρό διάστημα είχε υπηρετήσει στο τάγμα των Dragoon Guards. Κοντινοί σταθμοί του τρένου και του μετρό γέμισαν αστυνομικούς, ενώ σχολεία τέθηκαν σε lockdown όταν η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του υπόπτου στο Άνφιλντ, αφότου εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του.

Λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης - ώρα Ελλάδας - ο Κλίφορντ τελικά εντοπίστηκε σε νεκροταφείο, τραυματίας και συνελήφθη, ενώ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.