Κέιτ Μίντλετον: Το μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα την αντικαταστήσει στο Γουίμπλεντον

Η πριγκίπισσα της Ουαλία είναι λάτρης του αθλήματος, ενώ απένειμε εκείνη τα τρόπαια στους νικητές του τουρνουά

Κέιτ Μίντλετον: Το μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα την αντικαταστήσει στο Γουίμπλεντον
Getty Images
1'

Άλυτο παραμένει το ερώτημα για το εάν η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα παρευρεθεί και φέτος στο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον, όπως παραδοσιακά έκανε κάθε χρόνο μέχρι πέρυσι.

Φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά, αφού η Κέιτ Μίντλετον διαγνώστηκε με καρκίνο πριν από μερικούς μήνες, για τον οποίο υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμη σαφές εάν θα παραστεί στη φετιή διοργάνωση.

Η πριγκίπισσα κατείχε έναν άκρως σημαντικό ρόλο, αφού ήταν εκείνη που απένειμε τα τρόπαια στους νικητές του τουρνούα, μία αρμοδιότητα που προηγουμένως κατείχε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Παρά το γεγονός ότι η Κέιτ σε γενικές γραμμές ανταποκρίνεται καλά στην θεραπεία, προσπαθεί να προσέχει όσο γίνεται περισσότερο και προτεραιότητά της είναι η υγεία της, όσο και αν αγαπά τα βασιλικά της καθήκοντα, αλλά και το τένις.

Το Παλάτι για αυτόν τον λόγο έχει ήδη εναλλακτικό πλάνο για την βασιλική εκπροσώπηση στο Γουίμπλεντον, σε περίπτωση που η πριγκίπισσα δεν μπορέσει να εμφανιστεί. Έτσι, θα την αντικαταστήσει η 78χρονη Δούκισσα του Γκλόστερ, Μπριγκίτα, η οποία είναι παντρεμένη με τον πρώτο ξάδελφο της βασίλισσας Ελισάβετ και Δούκα του Γκλόστερ, πρίγκιπα Ρίτσαρντ.

Όπως ακριβώς η Κέιτ έτσι και η Δούκισσα είναι μεγάλη οπαδός του αθλήματος και μάλιστα είναι επίτιμη πρόεδρος του Lawn Tennis Association, του φορέα που είναι αρμόδιος για το τένις στη Βρετανία. Μάλιστα η Μπριγκίτα έχει ήδη παρακολουθήσει δύο αγώνες του φετινού Γουίμπλεντον, το οποίο ξεκινησε την 1η Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή