Βρετανία: Το προφίλ του δράστη της τριπλής δολοφονίας - Ο αδελφός του εκτίει ισόβια για φόνο

Ο 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος μετά το άγριο έγκλημα που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία 
BBC
3'

Στο νοσοκομείο φρουρούμενος νοσηλεύεται ο δράστης της τριπλής δολοφονίας με βαλλίστρα στην Αγγλία, καθώς εντοπίστηκε από την αστυνομία σε νεκροταφείο στο βόρειο Λονδίνο τραυματισμένος.

Ο 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ σκότωσε την πρώην σύντροφό του, την 25χρονη Λουίζ Χαντ, την 61χρονη μητέρα της, Κάρολ Χαντ και την 28χρονη αδελφή της Χάνα Χαντ, μέσα στο σπίτι τους στο Bushey στο Χάρτφορντσαϊρ, ενώ σοκαριστικές λεπτομέρειες για το άγριο έγκλημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι τρεις γυναίκες εντοπίστηκαν βαριά τραυματισμένες λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τρίτης σε μία επίθεση που η αστυνομία εκτιμά ότι ήταν στοχευμένη και πραγματοποιήθηκε με βαλλίστρα και πιθανά με άλλα όπλα. Και τα τρία θύματα πέθαναν στο σημείο του εγκλήματος.

Πώς εντοπίστηκε ο δολοφόνος

Μετά από ανθρωποκυνηγητό 24 ωρών ο ύποπτος εντοπίστηκε κρυμμένος σε νεκροταφείο, ενώ έφερε τραύματα, τα οποία πιθανά προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του, προσπαθώντας να αυτοπυροβοληθεί με την βαλλίστρα.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης ένοπλοι αστυνομικοί και διασώστες με ασθενοφόρο εθεάθησαν σε ένα κοιμητήριο κοντά σε σπίτι το οποίο και έψαξαν στο Άνφιλντ.

Το κοιμητήριο αποκλείστηκε και οι αστυνομικοί βρήκαν τον ύποπτο, ενώ σε ανακοίνωση αποσαφηνίστηκε ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών κατά τη διαδικασία της σύλληψής του. Ο Κλίφορντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Το προφίλ του 26χρονου δράστη

Ο 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ εκτιμάται ότι για ένα μικρό διάστημα υπηρέτησε στο Τάγμα Dragoon Guards της βασίλισσας το 2022 από όπου και έφυγε. Ο νεαρός είναι ο πρώην σύντροφος της μίας από τις δύο κόρες και οι αρχές ερευνούν το έγκλημα ως στοχευμένη επίθεση.

Η αστυνομία του Χάρφορντσαϊρ κλήθηκε από γείτονες στο σπίτι της οικογένειας του σχολιαστή του BBC Τζον Χαντ, αφότου ακούστηκαν κραυγές από το εσωτερικό του.

Οι αστυνομικοί και οι διασώστες που απάντησαν στο περιστατικό παρά το γεγονός οτι έσπευσαν στο σημείο δεν πρόλαβαν να σώσουν τις τρεις γυναίκες, που υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Η σοκαριστική αυτή επίθεση πυροδότησε αντιδράσεις στη χώρα για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την πώληση και χρήση βαλλίστρων, με τον υπουργό Ασφαλείας της Βρετανίας, Νταν Τζάρβις να δηλώνει στο BBC ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στον νόμο για τις βαλλίστρες.

«Είμαστε τρομοκρατημένοι για αυτό που συνέβη, είμαστε απελπιστικά λυπημένοι για την οικογένεια μετά από αυτό που συνέβη στο Bushey» είπε και πρόσθεσε ότι η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ θα εξετάσει τα γεγονότα καθώς και στοιχεία από το έργο της πρηγούμενης κυβέρνησης για το ζήτημα. Ο υπουργός δήλωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι προτεραιότητα για το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αδελφός του εκτίει ισόβια για φόνο

Την ίδια ώρα μία αποκάλυψη που αφορά στον αδελφό του δολοφόνου με τη βαλλίστρα βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την Sun, ο Μπράντλεϊ Κλίφορντ, μεγαλύτερος αδελφός του Κάιλ, πριν από έξι χρόνια καταδικάστηκε για φόνο.

Ο 23χρονος τότε, υδραυλικός στο επάγγελμα Μπράντλεϊ σκότωσε τον 18χρονο Σόμπαν Καν και τον 19χρονο Τζάσουα Φράνσις, ενώ βρίσκονταν στο μοτοποδήλατό τους, επειδή χτύπησαν με ένα μπουκάλι το αυτοκίνητό του. Οι δύο έφηβοι εκτινάχθηκαν από το δίκυκλο από τη σύγκρουση και μάλιστα ο Κλίφορντ χτύπησε τον 18χρονο Καν ενώ εκείνος ήταν πεσμένος στο έδαφος, χτυπημένος.

Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από ένα μπαρ στο Άνφιλντ, μετά από καυγά. Ο Κλίφορντ συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και διατάχθηκε από το δικαστήριο να εκτίσει τουλάχιστον 23 χρόνια για τη δολοφονία του 18χρονου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση εναντίον του 19χρονου.