Κλιμακώνεται η κρίση: Το Κρεμλίνο προετοιμάζει απάντηση στη «σοβαρή απειλή» του ΝΑΤΟ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας τονίζει ότι η χώρα πρέπει να εργαστεί για την «εξαφάνιση» της Ουκρανίας και της στρατιωτικής συμμαχίας
AP
1'

Η Ρωσία φέρεται να προετοιμάζει την απάντησή της στην πολύ σοβαρή απειλή του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος τόνισε ότι η δυτική στρατιωτική συμμαχία «έχει ήδη πλήρη εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία».

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατήγγειλε την δέσμευση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ να δεχτεί την Ουκρανία, στους κόλπους του, λέγοντας ότι η Ρωσία πρέπει να εργαστεί για την «εξαφάνιση» της Ουκρανίας και της στρατιωτικής συμμαχίας.

Ο Μεντβέντεφ με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικαλέστηκε την διακήρυξη του ΝΑΤΟ από τη σύνοδο στην Ουάσινγκτον. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε (την Ουκρανία) σε αυτή την μη αναστρέψιμη πορεία προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, περιλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ», έγραψε στα αγγλικά και συνέχισε στα ρωσικά: «Το συμπέρασαμα είναι προφανές. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η μη αναστρέψιμη πορεία της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ να ολοκληρωθεί είτε με την εξαφάνισή της είτε με την εξαφάνιση του ΝΑΤΟ. Ή ακόμη καλύτερα -με την εξαφάνιση και των δύο».

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του, από το 2008 έως το 2012, θεωρήθηκε φιλοδυτικός εκσυγχρονιστής έκανε στροφή και από την έναρξη του πολέμου είναι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της εισβολής στην Ουκρανία. Μάλιστα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως τις ΗΠΑ αλλά και τους συμμάχους τους ότι ο εξοπλισμός του Κιέβου θα μπορούσε να οδηγήσει σε «πυρηνική αποκάλυψη».