Πέθανε η Shelley Duvall πρωταγωνίστρια της «Λάμψης»

Η ηθοποιός έγινε γνωστή από το αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ
1'

Η θρυλική Shelley Duvall, η πρωταγωνίστρια της «Λάμψης» πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Την ανακοίνωση έκανε η οικογένειά της ηθοποιού, με την Duvall να αφήνει την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Τέξας, μετά από επιπλοκές που είχε από την μάχη της με τον διαβήτη.

«Ο αγαπητός, γλυκός, υπέροχος σύντροφος και φίλος μου μας άφησε. Πάρα πολλά βάσανα τον τελευταίο καιρό, τώρα είναι ελεύθερη. Πέτα μακριά, όμορφη Shelley», είπε ο Dan Gilroy, σύντροφος της ζωής της από το 1989, στο The Hollywood Reporter.

Σε συνέντευξή της στους New York Times, είπε ότι άφησε το showbusiness το 2002 επειδή οι άνθρωποι στο Χόλιγουντ την «πλήγωσαν».

«Ήμουν αστέρι. Είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους», είπε στην εφημερίδα. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι απλώς γερνάει, αλλά δεν είναι. Είναι βία».

Ο επί 30 χρόνια σύντροφος της Dan Gilroy είπε επίσης ότι η συνέντευξή της το 2016 με τον Phil McGraw ήταν υποστήριξη για να βοηθήσει την καριέρα της, αλλά τελικά ήταν καταδικαστική και δεν φαίνεται «περίεργη».

Στη συνέχεια όμως πρόσθεσε ότι ανησυχεί για εκείνη, ειδικά όταν κοιμάται στο αυτοκίνητό της.

Η Gilroy εξήγησε επίσης ότι όταν το σπίτι της στο Λος Άντζελες καταστράφηκε στον σεισμό του 1994 στο Northridge, μετακόμισαν στο Τέξας ελπίζοντας για μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Τότε ήταν που τα πράγματα πήγαν «κατηφόρα» και εκείνη «άρχισε να φοβάται τα πράγματα, ίσως να μην ήθελε να δουλέψει».