Η τρομακτική στιγμή που «σκάει» το ελαστικό αεροπλάνου λίγο πριν την απογείωση (vid)

Στο βίντεο φαίνεται καπνός να υψώνεται από το αεροπλάνο και να εκτοξεύονται θραύσματα από καουτσούκ

Η τρομακτική στιγμή που «σκάει» το ελαστικό αεροπλάνου λίγο πριν την απογείωση (vid)
Captain Steven Markovich - Storyful
2'

Καταγράφηκε από κάμερα η στιγμή που το ελαστικό ενός αεροπλάνου Boeing 737 έπιασε φωτιά, την ώρα που κατευθυνόταν προς απογείωση από το διεθνές αεροδρόμιο της Τάμπα.

Το αεροπλάνο της πτήσης 590 της American Airlines βρισκόταν στον αεροδιάδρομο το πρωί της Τετάρτης, όταν υπέστη μηχανικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Στο βίντεο φαίνεται καπνός να υψώνεται από το σημείο και να εκτοξεύονται θραύσματα από καουτσούκ.

Στην πτήση επέβαιναν 174 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, δήλωσε εκπρόσωπος της American Airlines, ενώ συμπλήρωσε πως δεν τραυματίστηκε κανείς.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα «αποχώρησαν με ασφάλεια» από το αεροσκάφος και μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο Airside F. Έπειτα, πέταξαν με άλλη πτήση προς τον προορισμό τους. Εκπρόσωπος της American Airlines είπε ότι στο αεροσκάφος «παρουσιάστηκε μηχανικό πρόβλημα», το οποίο «αφορούσε στα ελαστικά του αεροσκάφους». Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν το ζήτημα έχει επιλυθεί από τότε.

Το τρομακτικό ατύχημα έρχεται μόλις δύο ημέρες αφότου ένα άλλο αεροσκάφος της Boeing αναπήδησε σε διάδρομο στο Λος Άντζελες, την ώρα που «έχασε» τον τροχό του.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο τροχός ενός Boeing 757 εθεάθη να «αναπηδά» στον διάδρομο προσγείωσης. Η πτήση της United Airlines αναχωρούσε από το Λος Άντζελες τη Δευτέρα όταν σημειώθηκε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα ένας από τους κύριους τροχούς του συστήματος προσγείωσης να κυλήσει στην άσφαλτο. Ως εκ θαύματος, το αεροπλάνο -με 174 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος- κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο Ντένβερ παρά τη δυσλειτουργία.

*Με πληροφορίες από Daily Mail

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή