Νότια Αφρική: Μόλις 7 ετών το μικρότερο θύμα του δυστυχήματος με σχολικό λεωφορείο

Μια οικογένεια έχασε τέσσερα παιδιά στο δυστύχημα με το σχολικό λεωφορείο

Νότια Αφρική: Μόλις 7 ετών το μικρότερο θύμα του δυστυχήματος με σχολικό λεωφορείο
Twitter
2'

Ο απολογισμός του δυστυχήματος με το μικρό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ αναθεωρήθηκε από 13 σε 12 νεκρούς σήμερα από τις τοπικές αρχές, οι οποίες διευκρίνισαν πως το μικρότερο σε ηλικία θύμα ήταν ηλικίας 7 ετών.

Λεπτομέρειες και φωτογραφίες παιδιών, που σκοτώθηκαν, όταν το μικρό λεωφορείο πήρε φωτιά, μετά την πρόσκρουση με άλλο όχημα, είδαν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που εκπρόσωποι της κυβέρνησης επισκέφθηκαν τις οικογένειες που βυθίστηκαν στο πένθος, κοντά στο Φόσβιλ, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της οικονομικής πρωτεύουσας της Νοτίου Αφρικής.

Μια οικογένεια έχασε τέσσερα παιδιά, διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας της επαρχίας: ο Ρενεΐλουε, 7 ετών, και ο αδελφός του Χλόμπχο, 11 ετών ήταν ξάδελφοι των αδελφών Τάτο και Σίχλε, ηλικίας 8 και 12 ετών αντίστοιχα.

«Η οικογένειά μας ελπίζει πως η έρευνα θα είναι ταχεία, προκειμένου να μπορέσουμε να πενθήσουμε», δήλωσε ο θείος των παιδιών Αβίβα Μάνκα.

Ο οδηγός του μικρού λεωφορείου σκοτώθηκε επίσης στο δυστύχημα.

Εκ των επτά παιδιών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν μετά το δυστύχημα, έξι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, από χθες.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το μικρό λεωφορείο χτυπήθηκε από πίσω από ένα ημιφορτηγό, προτού ανατραπεί και τυλιχθεί στις φλόγες.

Για το δυστύχημα έκανε δηλώσεις κι ο πρόεδρος της χώρας Σίριλ Ραμαφόζα: «Αυτή η τραγωδία, που δυστυχώς δεν είναι η πρώτη που μας απασχολεί, απαιτεί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας», δήλωσε χθες, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή