Δυο επικές νέες γκάφες του Μπάιντεν και το... γινάτι του να παραμείνει υποψήφιος

Την ώρα που αυξάνεται η πίεση για να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ο Τζο Μπάιντεν προγραμμάτισε συνέντευξη Τύπου, σχεδόν δύο εβδομάδες από το debate με τον Ντόναλντ Τραμπ

Δυο επικές νέες γκάφες του Μπάιντεν και το... γινάτι του να παραμείνει υποψήφιος
Αρχείου - AP
3'

Εν μέσω πιέσεων για να αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Είναι η πρώτη εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου ενώπιον των δημοσιογράφων μετά το debate ανάμεσα στον ίδιο και τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ίδιος δεν φάνηκε να πείθει χιλιάδες ψηφοφόρους, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου.

Η συνέντευξη του Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε περίπου στις 2:20 ώρα Ελλάδος, στο συνεδριακό κέντρο Walter E. Washington Convention Center.

«O προκάτοχός μου, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν έχει καμία δέσμευση στο ΝΑΤΟ», είπε ο Μπάιντεν χωρίς να αναφέρει το όνομα Τραμπ. «Έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ένιωθε καμία υποχρέωση να τιμήσει το Άρθρο 5. Έχει ήδη πει στον Πούτιν, παραθέτω, "Κάνε ό,τι στο διάολο θέλεις"».

«Στην πραγματικότητα, την ημέρα μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, ορίστε τι είπε: Ήταν ιδιοφυΐα. Ήταν υπέροχο. Μερικοί από εσάς το έχετε ξεχάσει αυτό, αλλά αυτό ακριβώς είπε. Λοιπόν, το ξεκαθάρισα, ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι απαραίτητο στον Αμερικανό πιστεύω ότι η υποχρέωση του Άρθρου Πέντε είναι ιερή», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν ερωτήσεις με την πρώτη να αφορά την υποψηφιότητά του και αν θα πρότεινε την Κάμαλα Χάρις να το διαδεχθεί με τον Μπάιντεν να απαντάει πως «Νίκησα τον Τραμπ μια φορά, μπορώ να τον νικήσω ξανά».

«Είμαι εδώ για να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα. Αν επανεκλεγώ θα καλυτερεύσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν. «Έχουμε περισσότερα να κάνουμε, να τελειώσουμε τη δουλειά» είπε, συνεχίζοντας να μιλάει για τα όσα έκανε ως πρόεδρος, βήχοντας συχνά…

Σε ερώτηση για την Κάμαλα Χάρις και αν είναι έτοιμη να αναλάβει αν χρειαστεί απάντησε: «Δε θα την επέλεγα αν δεν θεωρούσα ότι έχει τα προσόντα να γίνει πρόεδρος. Έχει τα προσόντα να γίνει πρόεδρος, για αυτό τη διάλεξα» τόνισε.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της απάντησης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπερδεύτηκε και αποκάλεσε την Κάμαλα Χάρις… «Τραμπ» σε μια νέα γκάφα του. Αργότερα, μπέρδεψε την Κίνα με τη Ρωσία…

Να σημειωθεί πως το βράδυ της Πέμπτης (11/7) το NBC News και οι New York Times μετέδωσαν ότι στο επιτελείο του Μπάιντεν αξιολογούν στο παρασκήνιο το πόσο «βιώσιμη» θα ήταν μια υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, διεξάγοντας κρυφές μετρήσεις.

Ορισμένοι σύμμαχοι και σύμβουλοι του Τζο Μπάιντεν προσπαθούν να βρουν τρόπους να τον πείσουν να αποσυρθεί από την προεκλογική του εκστρατεία, όπως μετέδωσαν οι New York Times, σύμφωνα με το Bloomberg, επικαλούμενοι άτομα που έχουν ενημερωθεί για το θέμα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή