Ερντογάν: Να αρθούν οι περιορισμοί στο εμπόριο αμυντικής βιομηχανίας - Ενοχλημένος με Γερμανία

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. 

Ερντογάν: Να αρθούν οι περιορισμοί στο εμπόριο αμυντικής βιομηχανίας - Ενοχλημένος με Γερμανία
1'

Την ενόχλησή του με τη Γερμανία για τη μη παράδοση τουρμπινών για το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα με τη Γερμανία, ότι οι τουρμπίνες που υποτίθεται ότι θα έφταναν για τον πυρηνικό σταθμό Akkuyu περιμένουν στο γερμανικό τελωνείο. Αυτό μας έχει ενοχλήσει σοβαρά» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επίσης, δήλωσε πως στη σύνοδο ανέφερε ότι οι περιορισμοί στο εμπόριο της αμυντικής βιομηχανίας πρέπει να αρθούν γρήγορα. Όπως γνωρίζετε, όλοι οι σύμμαχοι δεσμεύτηκαν προς αυτή την κατεύθυνση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, σημείωσε.

Μάλιστα, επισήμανε πως το ζήτημα το έθεσε και στης κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε στο περιθώριο της συνόδου. «Δεν θέλουμε πλέον να μιλάμε για περιορισμούς μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή