Αθώος ο Άλεκ Μπάλντουιν - Το δικαστήριο απέρριψε την υπόθεση ανθρωποκτονίας λόγω έλλειψης στοιχείων

Το δικαστήριο της Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό παραδέχτηκε κενά και λάθη στην υπόθεση και έκρινε τον ηθοποιό αθώο

Αλεκ Μπάντγουιν
ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
1'

Ο Άλεκ Μπάλντουιν απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην υπόθεση που είχε σοκάρει όταν τον Οκτώβριο του 2021 ο ηθοποιός πυροβόλησε την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσκινς στη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας, με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Τότε πολλοί είχαν αναρωτηθεί εάν κάποιος ήθελε να κάνει κακό στην κινηματογραφίστρια ή αν στόχος ήταν ο ίδιος ο Μπάλντουιν.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας “Rust”, η κινηματογραφίστρια έπεσε νεκρή την ώρα του γυρίσματος, συγκλονίζοντας όλο το συνεργείο. Στο όπλο, που χρησιμοποίησε ο ηθοποιός, διαπιστώθηκε πως αντί για ψεύτικες, υπήρχαν αληθινές σφαίρες. Η υπόθεση δημιούργησε σάλο στο Χόλιγουντ, καθώς ο ίδιος ο Μπάντγουιν ισχυριζόταν, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως τον είχαν διαβεβαιώσει ότι το όπλο ήταν ακίνδυνο.

Η δικαστής Μαίρη Μάρλοου Σόμερ ζήτησε να προσαχθούν οι σφαίρες στο δικαστήριο όπου, κατά ασυνήθιστο τρόπο για τα δικαστικά χρονικά, φόρεσε γάντια και τις επιθεώρησε η ίδια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Λουκ Νίκας, δικηγόρος του ηθοποιού υποστήριξε πως οι σφαίρες αυτές μεταφέρθηκαν στο Σάντα Φε τον περασμένο Μάρτιο από έναν πρώην αστυνομικό, τον Τρόι Τέσκε, ο οποίος θεώρησε πως ήταν ίδιες, με αυτές, που χρησιμοποιήθηκαν για να πυροβολήσουν τη Χάτσινς.

Η δικαστής στο Σάντα Φε υποστήριξε πως υπήρξαν λάθη και κενά από την Εισαγγελία σε ό, τι αφορά στα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Μπάλντουιν, που είχε δηλώσει εξαρχής αθώος για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε κλάματα και αγκάλιασε τη σύζυγό του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή