Σε κώμα 15χρονος έπειτα από βουτιά στη θάλασσα - «Είναι σαν να μην υπάρχει», λένε οι γονείς του

«Νομίζω ότι έκανε λανθασμένη εκτίμηση και προσγειώθηκε με το πρόσωπο στο νερό, γι’ αυτό και έπεσε αναίσθητος», είπε μεταξύ άλλων ο πατριός του 15χρονου Jack

Βουτιά, παραλία
Unsplash
2'

Ένας έφηβος παραμένει σε κώμα, μετά από βουτιά με το κεφάλι στη θάλασσα από προβλήτα. Ο 15χρονος Jack πήγε για πρώτη φορά με τους φίλους του στην παραλία στις 23 Ιουνίου και βούτηξε από την προβλήτα του Stone Pier στο Margate του Kent της Βρετανίας.

Ο 15χρονος συνήθιζε να βουτά από προβλήτες, αλλά αυτή αποδείχθηκε μοιραία, καθώς έμεινε εγκεφαλικά νεκρός.

Ένα μέρος του εγκεφάλου του δείχνει σημάδια δραστηριότητας δίνοντάς του την δυνατότητα να αναπνέει μόνος του, ενώ ο υπόλοιπος εγκέφαλος έχει υποστεί σοβαρή βλάβη και, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ανακάμψει.

Ο πατριός του, Dave και η μητέρα του Lisa, προσπαθούν να μαζέψουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν προκειμένου να φέρουν τον Jack στο σπίτι του για να «φύγει» ήρεμος στο περιβάλλον που μεγάλωσε και αγαπούσε.

«Νομίζω ότι έκανε λανθασμένη εκτίμηση και προσγειώθηκε με το πρόσωπο στο νερό, γι’ αυτό και έπεσε αναίσθητος», δήλωσε ο πατριός του στη Daily Mail.

«Ήταν μόνο τρία ή τέσσερα μέτρα και αν είχε προσγειωθεί ένα τέταρτο της περιστροφής προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, πιθανώς θα ήταν μια χαρά. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να είμαστε θυμωμένοι μαζί του. Το είχε κάνει τόσες πολλές φορές στο παρελθόν, που δεν υπάρχει καμία μομφή απέναντί του. Ξέρω ότι γελούσε, τον βλέπω να το κάνει, να χαμογελάει και να κάνει πλήρη επίδειξη των ικανοτήτων του», συνέχισε ο πατριός του Jack.

Πάντα λέγαμε όχι επειδή ήμασταν αρκετά αυστηροί. Είχε ΔΕΠΥ και ενεργούσε πριν σκεφτεί. Αλλά ήταν 15 ετών και θέλαμε να του δώσουμε λίγη περισσότερη ελευθερία. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας. Είμαστε συντετριμμένοι. Είναι αηδιαστικό. Είναι ζωντανός, αλλά είναι σαν να μην υπάρχει. Ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πόσο σκληρό είναι όλο αυτό», είπε ο συντετριμμένος πατριός.

Ο 15χρονος την ημέρα του ατυχήματος ήταν με τέσσερις ή πέντε φίλους του και την κοπέλα του. Ένας εκ των φίλων του κάλεσε άμεσα βοήθεια ενώ η κοπέλα του πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του.

Ο 15χρονος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τους τραυματιοφορείς πριν μεταφερθεί με αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο, ωστόσο οι μαγνητικές τομογραφίες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος του δεν πρόκεται να επανέλθει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή