Κινήσεις που «δείχνουν» πολεμικές προετοιμασίες - Νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα για γερμανικό σχέδιο

Spiegel: Γερμανικό σχέδιο για τη μεταφορά στρατιωτών και εξοπλισμού για ενδεχόμενο πόλεμο με τη Ρωσία

Κινήσεις που «δείχνουν» πολεμικές προετοιμασίες - Νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα για γερμανικό σχέδιο
AP
2'

Ανησυχία προκαλούν οι προετοιμασίες με άρωμα...πολέμου που λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό έδαφος το τελευταίο διάστημα.

Μετά το πρόσφατο δημοσίευμα της Telegraph σύμφωνα με το οποίο, το ΝΑΤΟ αναπτύσσει πολλαπλούς «χερσαίους διαδρόμους» για να σπεύσουν αμερικανικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα στις γραμμές του μετώπου σε περίπτωση ενός μεγάλου ευρωπαϊκού χερσαίου πολέμου με τη Ρωσία, έρχεται αποκάλυψη του γερμανικού Spiegel, ότι σε περίπτωση πολέμου μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, έως και 800.000 στρατιώτες και 200.000 τεμάχια στρατιωτικού εξοπλισμού θα μεταφερθούν μέσω της Γερμανίας.

Αυτό μπορεί να διαρκέσει από τρεις μήνες έως έξι μήνες, σύμφωνα με το προσχέδιο σχεδίου που αναπτύσσεται στη Γερμανία, γράφει το Der Spiegel .

Ο βασικός αυτοκινητόδρομος για τη μετακίνηση της στρατιωτικής συνοδείας από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα είναι ο αυτοκινητόδρομος Α2, ο οποίος εκτείνεται από το Ομπερχάουζεν μέχρι τον περιφερειακό δρόμο του Βερολίνου. Αυτή τη στιγμή αξιολογείται η ασφάλεια αυτής της διαδρομής και μελετάται η δυνατότητα παραλαβής στρατιωτικού εξοπλισμού σε κοντινές πόλεις.

Η πληροφορία αυτή από το Spiegel, σε συνδυασμό με την προηγούμενη από την Telegraph, και σε συνάρτηση με συμφωνίες όπως η πρόσφατη που υπέγραψε η Ελλάδα για την προετοιμασία στρατιωτικών διαδρόμων με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία υποδεικνύει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ευρώπη βρίσκεται κυριολεκτικά με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

Στις αρχές Ιουνίου, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Πιστόριους είπε ότι η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο με τη Ρωσία έως το 2029 .

Nωρίτερα πάντως υπήρχαν αντιφατικές δηλώσεις στη Δύση σχετικά με την πιθανότητα πολέμου μεταξύ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ρωσίας. Έτσι, ο επικεφαλής των Νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων, Eirik Kristoffersen, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ έχει δύο έως τρία χρόνια για να προετοιμαστεί για μια πιθανή ρωσική επίθεση .

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
17:53ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Μεγάλη απάτη από την Deutsche Bank