ΗΠΑ: Πουλιά κατά drones - Σμήνη πουλιών ενοχλούνται και επιτίθενται στα ιπτάμενα οχήματα

Τον μπελά τους βρήκαν οι αρμόδιοι που χρησιμοποιούν drones και θέλησαν να επιτηρούν παραλίες στη Νέα Υόρκη

Drones
AP Photo/Paul Sancya
2'

Κακό μπελά έχουν βρει οι αρχές της Νέας Υόρκης, που νόμιζαν πως έλυσαν ένα πρόβλημα για την προστασία των λουόμενων αλλά δημιουργήθηκε νέο.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτοκινούμενα ιπτάμενα οχήματα, τα γνωστά μας drones, προκειμένου να επιτηρούν πιο εύκολα και πιο γρήγορα τις παραλίες.

Τα drones κατάφεραν να εντοπίσουν μάλιστα έναν μεγάλο καρχαρία και να μην κινδυνέψουν οι λουόμενοι σε πασίγνωστη παραλία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία έκλεισε για λίγο.

Μόνο που οι φτερωτοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης είχαν άλλη γνώμη, καθώς κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή υπάρχουν φωλιές πουλιών.

Drones-poulia3-AS-PRESS.jpg

Έτσι, ενώ τα drones χρησιμοποιήθηκαν ώστε να προστατεύουν τους λουόμενους από πνιγμούς, από επιθέσεις καρχαριών κ.ά., καθώς διαθέτουν και μηχανισμό για πλωτά σωσίβια, έπεσαν στον ανταγωνισμό με τα πουλιά, που άρχισαν μαζικά να τους επιτίθενται στην παραλία Rockway.

Τα πουλιά νομίζουν πως τα drones είναι αρπακτικά

Ανεξάρτητα από τον θόρυβο, που προξενούν τα drones και προκαλούν στρες τα ζώα γενικότερα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ορνιθολόγοι, τα πουλιά τα αντιμετωπίζουν ως νέους πραγματικούς εχθρούς, διότι νομίζουν πως θα αρπάξουν τα ίδια ή τα μικρά τους.

Μεμονωμένες επιθέσεις πουλιών κατά των drones υπήρχαν κι άλλες φορές σε άλλα μέρη, ωστόσο είναι η πρώτη φορά, που τα πουλιά δείχνουν μαζικές αντιδράσεις.

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν το πλάνο πτήσης τους, προκειμένου να μην ενοχλούνται τόσο τα πουλιά αλλά αυτό δεν έχει λύσει το πρόβλημα.

Σμήνη πουλιών της τοπικής πανίδας εξακολουθούν να κάνουν «πόλεμο» με τους νέους εισβολείς της τεχνολογίας, αν και κάποιοι επιστήμονες εκτιμούν ότι στο τέλος στη μάχη πουλιών με drones θ’ αναγκαστούν οι φτερωτοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης, να εγκαταλείψουν την περιοχή, προκειμένου να σταματήσουν να ζουν με την ενόχληση των νεοφερμένων αυτοκινούμενων ενοίκων της παραλίας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή