Διεθνές κύμα υποστήριξης στον Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα της δολοφονίας του

Οι αναρτήσεις των Νετανιάχου, Κάστρο ντε Ζελάγια, Όρμπαν, Κισίντα μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ
Associated Press
2'

Αυξάνεται η διεθνής υποστήριξη για τον Ντόναλντ Τραμπ μετά το μακελειό σε προεκλογική ομιλία του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ στην Πενσυλβάνια.

Οι διεθνείς ηγέτες στέλνουν μηνύματα υποστήριξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον τραυματισμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο (13/7).

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε: «Η Σάρα και εγώ σοκαριστήκαμε από την προφανή επίθεση στον πρόεδρο Τραμπ. Προσευχόμαστε για την ασφάλειά του και την ταχύτητά του».

H Πρόεδρος της Ονδούρας Σιομάρα Κάστρο ντε Ζελάγια ανέφερε πως «Η βία παράγει περισσότερη βία. Λυπάμαι για όσα συμβαίνουν στην εκλογική διαδικασία των Ηνωμένων Πολιτειών», ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αυτές τις σκοτεινές ώρες».

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου: «Είμαστε σοκαρισμένοι από τις σκηνές στη συγκέντρωση του προέδρου Τραμπ στην Πενσυλβάνια. Καταδικάζουμε όλες τις μορφές πολιτικής βίας με τον πιο έντονο τρόπο και στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στον πρόεδρο Τραμπ και την οικογένειά του αυτή τη στιγμή».

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φουμίο Κισίντα δήλωσε: «Πρέπει να σταθούμε σταθεροί ενάντια σε κάθε μορφή βίας που αμφισβητεί τη δημοκρατία. Προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση του πρώην προέδρου Τραμπ».

Σχετικές ειδήσεις