Αυστραλία: Η δίκη της χρονιάς – Μέλη αίρεσης έκοψαν την ινσουλίνη από παιδί και πέθανε

Πάνω από 60 μάρτυρες στη δίκη για το διαβητικό κορίτσι - Οι συγγενείς της δεν δέχτηκαν νομική εκπροσώπηση 
2'

Με 14 κατηγορούμενους, πολλοί εκ των οποίων δεν δέχτηκαν καν δικηγόρους άρχισε η δίκη για την οικογένεια και τους εκπροσώπους αίρεσης, που φέρονται πως εμπλέκονται στον θάνατο της 8χρονης Ελίζαμπεθ Στρουχς στην Αυστραλία.

Η μικρή Ελίζαμπεθ έμεινε χωρίς περίθαλψη και οι συγγενείς της, της αφαίρεσαν το δικαίωμα να ζει με ινσουλίνη, αφού πρώτα της τη μείωσαν σιγά – σιγά τη δόση, χωρίς να συνεννοηθούν με κάποιο γιατρό. Το διαβητικό κορίτσι, που είχε διάθεση για ζωή, όπως είπαν άλλοι μάρτυρες, βρέθηκε νεκρό τον Ιανουάριο του 2022 και, όπως διαπιστώθηκε είχε μείνει για αρκετές μέρες χωρίς ινσουλίνη.

Ανάμεσα στους 14 κατηγορούμενους συγκαταλέγονται και οι γονείς του κοριτσιού κι ο αδερφός της, οι οποίοι, επίσης, αρνήθηκαν να έχουν νομική εκπροσώπηση.Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτός από τον πατέρα της μικρής, αντιμετωπίζουν η μητέρα της, Κέρι, ο αδελφός της Ζάκαρι και άλλα δέκα άτομα 22 έως 67 χρόνων.

Τα πυρά στρέφονται κατά κύριο λόγο στον 52χρονο πατέρα της Ελίζαμπεθ, Τζέισον Στρουχς και στους επικεφαλής της αίρεσης. Ο Λουκ Στίβενς, ηγέτης της αίρεσης ισχυρίστηκε πως πρόκειται για διωγμό λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Τα μέλη της αίρεσης συγκεντρώθηκαν στο σπίτι για να προσευχηθούν, ενώ ήταν φανερό σε όλους όσους έβλεπαν την Ελίζαμπεθ ότι το κορίτσι αργοπέθαινε. Όμως, όπως είπε η εισαγγελέας ενώ η μικρή υπέφερε για μέρες, δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να την πάει σε γιατρό.

Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν, ενώ η μητέρα μόλις είχε αποφυλακιστεί, μετά από καταδίκη της επίσης για την διακοπή παροχής ινσουλίνης στο κοριτσάκι το 2019.Τότε η 8χρονη πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο, μετά από παρέμβαση του πατέρα της, ο οποίος ενώ είχε αρχικά αντιρρήσεις στη συνέχεια ασπάστηκε κι αυτός τις αντιλήψεις της παραθρησκευτικής οργάνωσης.

Στη δίκη πρόκειται να καταθέσουν 60 μάρτυρες για το θέμα της μικρής, που έφυγε τόσο άδικα και βασανιστικά απ΄αυτόν τον κόσμο.