Ντόναλντ Τραμπ: «Η σφαίρα τρύπησε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού»

Την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασαν σύσσωμοι οι ηγέτες 
Associated Press
2'

Το ευχαριστώ του στις μυστικές υπηρεσίες εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη του δήλωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του από 20χρονο ελεύθερο σκοπευτή κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσιλβάνια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε ελαφρά στο αυτί και είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα, στις πρώτες του δηλώσεις περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πολίτη που έπεσε νεκρός από τα πυρά του 20χρονου ελεύθερου σκοπευτή.

Oλόκληρη η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του

«Θέλω να ευχαριστήσω τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τις αρχές για την άμεση αντίδρασή τους μετά την ένοπλη επίθεση, που έγινε στο Butler, της Πενσιλβάνια. Κυρίως θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ατόμου που σκοτώθηκε και τη συμπαράστασή μου στον πολίτη που έχει τραυματιστεί σοβαρά. Είναι τρομερό ότι μια τέτοια ενέργεια μπορεί να γίνει στη χώρα μας. Δεν ξέρουμε τίποτα αυτή τη στιγμή για τον δράστη, ο οποίος είναι νεκρός. Η σφαίρα τρύπησε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά, μόλις άκουσα αυτούς τους ήχους, τους πυροβολισμούς και μετά ένιωσα τη σφαίρα στο δέρμα μου. Υπήρχαν πολλά αίματα, οπότε κατάλαβα τι συνέβη. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική».

Την ώρα που μιλούσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ακούστηκαν πυροβολισμοί, ο ίδιος έσκυψε και όταν σηκώθηκε ξανά είχε αίματα σε αυτί και πρόσωπο. Ο Τραμπ αποχώρησε με αίματα από στη σκηνή, δείχνοντας ωστόσο να είναι καλά και υποβλήθηκε προληπτικά σε εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, μόλις σταμάτησαν οι πυροβολισμοί και επιβεβαιώθηκε ότι ο ένοπλος είχε εξουδετερωθεί, σηκώθηκε, φώναξε κάτι στους οπαδούς του και ύψωσε τη δεξιά του γροθιά, επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους.

Την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ηγέτες από όλο τον κόσμο.