Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Αυτός είναι ο 20χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης

Από την δολοφονική επίθεση σκοτώθηκε ένας πολίτης και ακόμη δύο τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 
2'

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς είναι ο 20χρονος σκοπευτής που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην Πενσιλβάνια.

Το όνομα του δράστη δόθηκε στη δημοσιότητα αρχικά από την New York Post που επικαλούμενη πηγές, αναφέρει ότι ο 20χρονος έχει καταγωγή από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια, πραγματοποίησε την δολοφονική επίθεση με τουφέκι τύπου AR από στέγη εργοστασίου σε απόσταση περιπου 125 μέτρων από τη σκηνή όπου βρισκόταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

Έπεσε βροχή από πυροβολισμούς με στόχο τον Ντόναλντ Τραμπ, με μία από τις σφαίρες να τον βρίσκει στο δεξί αυτί. Αμέσως οι άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών ανέβηκαν στη σκηνή για να τον προστατεύσουν, ενώ ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είχε σκύψει κάτω από το βήμα. Πριν κατέβει από τη σκηνή, με ματωμένο πρόσωπο ύψωσε τη γροθιά του στον αέρα και έφυγε καταχειροκροτούμενος από ένα πλήθος σοκαρισμένο από το συμβάν.

Ο Κρουκς έπεσε νεκρός στο σημείο από ελεύθερους σκοπευτές των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, ενώ το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο. Δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για τον δράστη.

New York Post

Από την δολοφονική επίθεση σκοτώθηκε ένας πολίτης και ακόμη δύο τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Μπέθελ Παρκ από όπου είναι ο δράστης είναι ένα χωριό γύρω στα 64 χιλιόμετρα νότια από την τοποθεσία της επίθεσης, το Μπάτλερ ακριβώς έξω από το Πίτσμπουργκ.