Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Τους είχα προειδοποιήσει, γιατί δεν τον κατέβασαν από την σκηνή;»

Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία του υπόπτου στην ταράτσα.
3'

Ο Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε ελαφρά στο αυτί και είναι καλά στην υγεία του μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Την ώρα που βρισκόταν στο βήμα για προεκλογική ομιλία του στην Πενσυλβάνια, ελεύθερος σκοπευτής που βρισκόταν στην ταράτσα ενός κτηρίου σε απόσταση 125 μέτρων άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ και δύο πολίτες, ενώ άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου.

Άνδρας που ήταν παρών στην απόπειρα δολοφονίας ωστόσο, δήλωσε στο BBC ότι είχε προειδοποιήσει τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας για έναν ένοπλο σε κοντινή ταράτσα λίγα λεπτά πριν πέσουν οι πυροβολισμοί. Πρόκειται για τον Greg και αποκάλυψε ότι είδε τον επίδοξο δολοφόνο να ανεβαίνει στην οροφή ενός κτιρίου έξω από την εκδήλωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια και ότι έμεινε εμβρόντητος από την έλλειψη δράσης των πρακτόρων.

«Σκεφτόμουν, γιατί μιλάει ακόμα ο Τραμπ, γιατί δεν τον κατέβασαν από τη σκηνή; Το επόμενο πράγμα που ξέρεις είναι ότι ακούγονται πέντε πυροβολισμοί», είπε χαρακτηριστικά.

Αφού ο ένοπλος άνοιξε πυρ είδε τους πράκτορες να του «τινάζουν τα μυαλά στον αέρα», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι συμμετέχοντες στη διαδήλωση τον είδαν επίσης στην οροφή για τρία ή τέσσερα λεπτά χωρίς να γίνει καμία ενέργεια από τους πράκτορες, είπε.

«Παρατηρήσαμε έναν τύπο να σέρνεται στην οροφή του κτιρίου λίγα μέτρα μακριά από εμάς. Έτσι στεκόμαστε εκεί και σημαδεύουμε τον τύπο που σερνόταν στην οροφή, είχε ένα τουφέκι, μπορούσαμε να δούμε καθαρά ότι είχε ένα τουφέκι. Εμείς τον σημαδεύουμε, η αστυνομία είναι εκεί κάτω και τρέχει στο έδαφος. Εμείς λέμε: "Έι, φίλε, είναι ένας τύπος στην ταράτσα με ένα τουφέκι" - και η αστυνομία λέει: "Έι, τι; Ξέρετε", δεν ήξεραν τι συνέβαινε. Εμείς λέμε ότι τον βλέπουμε ακριβώς εδώ στην οροφή και σέρνεται. Γιατί δεν τον κατέβασαν από τη σκηνή; Στέκομαι εκεί και τον δείχνω για δύο-τρία λεπτά, η μυστική υπηρεσία μας κοιτάζει από την οροφή του αχυρώνα - δείχνω την οροφή».

Όταν ρωτήθηκε αν είναι σίγουρος ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από τον άνδρα στην οροφή, ο υποστηρικτής του Τραμπ απάντησε: «100%, 100%».

Στιγμές αργότερα ακούστηκαν πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας να φωνάζουν «ο δράστης έπεσε».

Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία του υπόπτου στην ταράτσα. Στη συνέχεια ανέβηκαν στην ταράτσα, όπου βρισκόταν ο ένοπλος και εικόνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν έναν άνδρα να κείτεται άψυχος.