Δύο σπάνιοι παπαγάλοι ταξίδεψαν για να «ερωτευτούν» και... να σώσουν το είδος τους

«Η επανένωση ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή»

Δύο σπάνιοι παπαγάλοι ταξίδεψαν για να «ερωτευτούν» και... να σώσουν το είδος τους
2'

Δύο από τους πιο απειλούμενους παπαγάλους στον κόσμο ενώθηκαν ως μέρος ενός προγράμματος αναπαραγωγής για να βοηθήσουν στη διάσωση του πανέμορφου είδους από την εξαφάνιση.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το ζευγάρι των μακάο με το κόκκινο μέτωπο που έφτασε στον ζωολογικό κήπο Twycross στο Λέστερ της Αγγλίας, με την ελπίδα ότι θα «ερωτευτούν» και θα αναπαραχθούν. Με καταγωγή από τη Βολιβία, τα macaws είναι ένα από τα πιο απειλούμενα είδη παπαγάλων στον πλανήτη, που αυτή τη στιγμή αναφέρεται ως «κρίσιμα απειλούμενο» στην Κόκκινη Λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.

Οι δωρεές πουλιών από τον Ζωολογικό Κήπο της Ουαλίας και τον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου διοργανώθηκαν ως μέρος ενός ευρωπαϊκού προγράμματος διατήρησης που το αποκάλεσε «σημαντικό ορόσημο» στην παγκόσμια προσπάθειά τους.

Ο βοηθός επιμελητής πουλιών Rhys McKie εργαζόταν προηγουμένως στον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου όταν ένα από τα macaw εκκολάφθηκε εκεί πέρυσι.

«Είναι πάντα μια συναρπαστική μέρα όταν ένα νέο ζώο φτάνει στο ζωολογικό κήπο, αλλά η επανένωση ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή. Όταν εκκολάφθηκε ήταν η πρώτη φορά σε περισσότερα από 15 χρόνια που το είδος είχε εκτραφεί με επιτυχία στο ζωολογικό κήπο.

Έτσι, το να του δώσω τώρα ένα σπίτι στο ζωολογικό κήπο Twycross, όπου θα συνεχίσει το ταξίδι διατήρησης και ελπίζω να αναπαράγει περισσότερα από αυτό το σπάνιο είδος, είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Το είδος ξεχωρίζει για το έντονο κόκκινο μέτωπο από φτερά και τη μακριά γαλαζοπράσινη ουρά του.

Στην άγρια ​​φύση, αυτοί οι παπαγάλοι μπορούν να βρεθούν μόνο σε μια μικρή ημι-έρημο, ορεινή περιοχή της Βολιβίας, γεγονός που τους καθιστά μοναδικούς μεταξύ των μακό. Σε αυτό το άνυδρο κλίμα, τα πουλιά τρέφονται με φυτά της ερήμου όπως ο κάκτος και είναι ένας από τους κύριους διασκορπιστές σπόρων για το φυτό.

«Ανυπομονώ οι επισκέπτες μας να έχουν την ευκαιρία να τους δουν μαζί —και τα άλλα εκπληκτικά είδη παπαγάλων μας—στο βιότοπο των παπαγάλων μας».

Η Δρ Rebecca Biddle, διευθύντρια διατήρησης στο ζωολογικό κήπο Twycross, πρόσθεσε: «Είμαι τόσο περήφανη που βλέπω τον ζωολογικό κήπο Twycross να πρωτοπορεί για τη διατήρηση αυτού του απίστευτα σημαντικού είδους. Η μεταφορά αυτού του ζευγαριού στο Twycross για να διευκολυνθεί, ελπίζουμε, η περαιτέρω αναπαραγωγή, είναι ένα απαραίτητο και σημαντικό βήμα για τη διάσωση αυτού του είδους».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή