Βρήκαν κοντέινερ με 140 κλεμμένα αυτοκίνητα - Ποια είναι η αξία τους

Ανάμεσα στα κλεμμένα αυτοκίνητα ήταν τρία Mercedes Benz AMG G 63 και πολλά ακόμη σπορ αμάξια

Βρήκαν κοντέινερ με 140 κλεμμένα αυτοκίνητα - Ποια είναι η αξία τους
ASSOCIATED PRESS
2'

Οι κλοπές αυτοκινήτων είναι μια άκρως επικερδής επιχείρηση για τα παράνομα διεθνή κυκλώματα που δραστηριοποιούνται σε κάθε γωνιά αυτής της Γης. Πρόσφατα, η αστυνομικές και τελωνειακές αρχές στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στις Η.Π.Α, βρήκαν κάμποσα κοντέινερ γεμάτα κλεμμένα αυτοκίνητα που είχαν ως προορισμό τη Δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με το gocar.gr Η Αφρική είναι ένας «hot» προορισμός για κλεμμένα αυτοκίνητα απ’ όλο τον κόσμο. Για την ακρίβεια, το 90% των κλεμμένων αυτοκινήτων που «πιάνονται» στη φάκα των Αρχών, έχει ως προορισμό το Τόγκο, το Μπενίν, τη Νιγηρία, την Γκάνα και τη Λιβερία, για να αναφέρουμε μερικούς μόνο από τους πιθανούς προορισμούς.

Μάλιστα, οι κλοπές ποικίλουν. Η γκάμα των ληστών περιλαμβάνει SUV, pick-up, sports cars, «λιμουζίνες», τα πάντα όλα δηλαδή και φυσικά και μοτοσικλέτες. Η πρόσφατη επιτυχία των Αρχών στο λιμάνι της Βαλτιμόρης έφερε στο φως μια εξίσου μεγάλη παλέτα οχημάτων.

Στα κοντέινερ υπήρχαν αρκετά σπορ αυτοκίνητα, κάμποσα pick-up, ενώ ξεχώριζαν η εντυπωσιακή Lamborghini Urus (μοντέλο 2020), καθώς και τρεις Mercedes-Benz G63 AMG model year 2019 με πολύ λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρό τους!

Το λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι ένας από τους πλέον νευραλγικούς «σταθμούς» για τη μεταφορά κλεμμένων οχημάτων προς την Αφρική, καθώς καθημερινά μεταφέρονται τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων προς την αφρικανική ήπειρο με αποτέλεσμα οι εγκληματικές οργανώσεις να το «ρισκάρουν» καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλα τα φορτία.

Πάντως τόσο οι τελωνειακές αρχές του λιμανιού όσο και η αστυνομία κάνουν ότι μπορούν, κάτι που αποδεικνύεται και από τις επιτυχίες που έχουν σημειώσει τα τελευταία δυο χρόνια, έχοντας ανακτήσει περισσότερα από 350 κλεμμένα αυτοκίνητα, λίγο πριν σαλπάρουν για την Αφρική.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή