Με νέα μέθοδο διάρρηξης «χτυπούν» τα διαμερίσματα οι «μπουκαδόροι»

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν διαβρωτικό οξύ για να ανοίξουν κλειδαριές
1'

Μια νέα μέθοδο διάρρηξης κατοικιών και διαμερισμάτων καθίσταται ολοένα και πιο διαδεδομένη σε ευρωπαϊκές χώρες, συνεπώς είναι ζήτημα χρόνου πότε θα...μεταναστεύσει και στην Ελλάδα.

Η σουηδική αστυνομία προειδοποιεί για μια σιωπηλή μέθοδο διάρρηξης όπου οι κλέφτες χρησιμοποιούν διαβρωτικό οξύ για να ανοίξουν κλειδαριές. Τώρα έχει σημάνει συναγερμός για νέο κύμα διαρρήξεων στη Στοκχόλμη όπου οι κλέφτες έχουν χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο.

Το βράδυ του Σαββάτου, η αστυνομία κλήθηκε στο Lindhagensplan στο Kungsholmen στο κέντρο της Στοκχόλμης για να ερευνήσει μια σειρά από διαρρήξεις. Στις διαρρήξεις καταγράφηκε ένα κοινό στοιχείο, ότι υπήρχε μια άσχημη μυρωδιά στο κλιμακοστάσιο.

Στο Lindhagensplan, η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί για δύο διαρρήξεις και μια τρίτη απόπειρα διάρρηξης. Σύμφωνα με την Aftonbladet, τα γεγονότα συνδέονται με τις νέου τύπου σιωπηλές διαρρήξεις στην σουηδική πρωτεύουσα όπου οι δράστες χρησιμοποιούν κάποιου είδους οξύ.

Επιπλέον, η αστυνομία κάλεσε ειδικούς χημικούς για να ερευνήσουν τη μυρωδιά στο κλιμακοστάσιο και να μάθουν ποια ουσία έχει χρησιμοποιηθεί. Παρόμοιες διαρρήξεις συγκλόνισαν πρόσφατα το Östermalm στο κέντρο της Στοκχόλμης και την Παρασκευή η αστυνομία στη δυτική Στοκχόλμη έλαβε συναγερμό για αρκετές διαρρήξεις στη Σόλνα.

Στο Facebook, η αστυνομία ανέφερε ότι οι κλέφτες έριξαν οξύ στον κύλινδρο της κλειδαριάς και με αυτόν τον τρόπο πήραν τα σπίτια τους.