Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η κίνηση της τελευταίας στιγμής που του έσωσε τη ζωή

Η σωτήρια κίνηση του Τραμπ 
Associated Press
2'

Μία απόφαση της τελευταίας στιγμής έσωσε τον πρώην Πρόεδρος αποκαλύπτει, ο ανώτερος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Νταν Σκαβίνο Τζούνιορ είπε ότι μια μικρή κίνηση του κεφαλιού του Τραμπ προς το οπτικό βοήθημα στην οθόνη ήταν ο λόγος που η σφαίρα πέρασε ξυστά από το αυτί του, αντί να για το κεφάλι του.

«Δόξα τω Θεώ η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση ήταν μια συγκέντρωση στην οποία ο πρόεδρος Τραμπ ήθελε να χρησιμοποιήσει και να αναφερθεί στο jumbotron, προκαλώντας του να κουνήσει ελαφρώς το κεφάλι του τη στιγμή που έπεσαν πυροβολισμοί», έγραψε σε ανάρτησή του, σήμερα.

Ο Σκαβίνο πρόσθεσε: «Είναι ευγνώμων για όλες τις προσευχές, την αγάπη και την υποστήριξη εκεί έξω, καθώς προετοιμάζεται για το συνέδριο του GOP στο Ουισκόνσιν!»

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκ, 20 ετών, αναγνωρίστηκε ως ο ύποπτος ένοπλος και πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ λίγα δευτερόλεπτα αφότου η σφαίρα έκοψε το αυτί του πρώην προέδρου.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση, ο Τραμπ ζήτησε από την ομάδα του να εμφανίσει γραφήματα στην οθόνη jumbotron που να δείχνουν στατιστικά στοιχεία μετανάστευσης.

Τότε ήταν που γύρισε το κεφάλι του στο πλάι λίγο πριν ακουστούν πυροβολισμοί και ο πρώην πρόεδρος έβαλε το χέρι του στο αυτί του πριν σκύψει πίσω από το βάθρο.

Ο ένοπλος εξουδετερώθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δευτερόλεπτα αφότου πυροβόλησε τον Τραμπ.

Το βίντεο του περιστατικού δείχνει ότι λίγο πριν χτυπηθεί ο Τραμπ στο αυτί, γύρισε ελαφρά το κεφάλι του για να κοιτάξει την οθόνη πάνω από τον δεξιό ώμο του - ένα τράνταγμα στο κεφάλι που πιθανότατα τον γλίτωσε από σοβαρότερους τραυματισμούς ή ακόμα και θάνατο.

Μόλις ο πρώην πρόεδρος μετακίνησε ελαφρώς τη θέση του, η σφαίρα φάνηκε να τον χτυπά στο αυτί καθώς μετακινούσε το χέρι του στο πλάι του κεφαλιού του και έσκυψε πίσω από το βάθρο.