Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: το «καρέ» της σφαίρας που περνά δίπλα από το κεφάλι του

Συγκλονιστικό φωτογραφικό ντοκουμέντο από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ 

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: το «καρέ» της σφαίρας που περνά δίπλα από το κεφάλι του
2'

Καταγράφοντας την προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια το απόγευμα του Σαββάτου που μετατράπηκε σε απόπειρα κατά της ζωής ενός πρώην προέδρου, ο Νταγκ Μιλς, βετεράνος φωτογράφος των New York Times, φάνηκε να καταγράφει την εικόνα μιας σφαίρας που περνά δίπλα από το κεφάλι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Michael Harrigan συνταξιούχος ειδικού πράκτορα του FBI για 22 χρόνια έδωσε τη δική του εκτίμηση για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα μπορούσε οπωσδήποτε να δείχνει τη μετατόπιση του αέρα λόγω ενός βλήματος», δήλωσε ο κ. Harrigan σε συνέντευξή του το βράδυ του Σαββάτου, αφού εξέτασε τις εικόνες υψηλής ανάλυσης που κατέθεσε ο κ. Mills από τη συγκέντρωση. «Η γωνία φαίνεται λίγο χαμηλή για να περάσει από το αυτί του, αλλά όχι αδύνατο αν ο ένοπλος πυροβόλησε πολλές σφαίρες».

«Απλά βαλλιστικά μαθηματικά έδειξαν ότι η σύλληψη μιας σφαίρας, όπως πιθανότατα έκανε ο κ. Μιλς σε μια φωτογραφία, ήταν δυνατή», συμπλήρωσε ο κ. Χάριγκαν.

Ο κ. Mills χρησιμοποιούσε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Sony ικανή να καταγράφει εικόνες με ταχύτητα έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες με ταχύτητα κλείστρου 1/8.000 του δευτερολέπτου - εξαιρετικά γρήγορη για τα πρότυπα της βιομηχανίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή