Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πρώην πράκτορας αποκαλύπτει τα λάθη της ασφάλειας

Ποια ήταν τα λάθη της ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ που επέτρεψαν στον 20χρονο δράστη να τραυματίσει τον πρώην Πρόεδρο

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πρώην πράκτορας αποκαλύπτει τα λάθη της ασφάλειας
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved
2'

Η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ από τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς που σκοτώθηκε μετά την επίθεση έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, ενώ διεθνή ΜΜΕ θέτουν ερωτήματα για τα κενά ασφάλειας στην προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

Μάλιστα σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες ο επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ, Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε εκρηκτικά τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του.

Ο 20χρονος δράστης ταξίδεψε 70 χιλιόμετρα και πυροβόλησε 8 φορές από απόσταση 125 μέτρων κατά του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται λόγος για λανθασμένους χειρισμούς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, που ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του Ντόναλντ Τραμπ και παράλληλα διεξάγεται έρευνα.

«Δεν έπρεπε να τον αφήσουν να δείξει στον κόσμο ότι είναι εντάξει κι ασφαλής»

Στο Mega μίλησε πρώην πράκτορας των Aμερικανικών Mυστικών Yπηρεσιών και αποκάλυψε τα λάθη τα οποία έγιναν στα μέτρα προστασίας του πρώην προέδρου.

Μάλιστα ο ίδιος είχε διατελέσει ως μέλος της προσωπικής φρουράς του προέδρου Τζόρτζ Μπους που επί 30 χρόνια.

Αρχικά για τα λάθη και τα κενά ασφαλείας στη χθεσινή συγκέντρωση του Ντοναλντ Τραμπ είπε: «Ένας κατάσκοπος δικός μας θα έπρεπε να είναι πάνω σε αυτό το κτίριο. Δυστυχώς, δεν έγινε. Έπρεπε κάποιος να είναι εκεί. Μάλιστα, η τοπική ασφάλεια δεν αντέδρασε εκεί σωστά, επειδή κάποιος μαρτύρησε. Αυτός ο σκοπευτής που ανέβαινε πάνω στο κτίριο με όπλο και δεν έγινε η σύλληψη αυτού. Απορώ πώς δεν έκαναν αυτή την ενέργεια. Είναι το κάτι άλλο αυτό. Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Μέσα σε δευτερόλεπτα τον είχαν βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα έπρεπε να τον έχουν βγάλει σε δευτερόλεπτα. Δεν έπρεπε να τον αφήσουν να πάει πάνω και να δείξει στον κόσμο ότι είναι εντάξει κι ασφαλής», εξήγησε.

Συνεχίζοντας ο πρώην πράκτορας των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών τόνισε: «Αυτή τη εβδομάδα θα πάει ο διευθυντής της ασφάλειας στο Κογκρέσο (να εξηγήσει) γιατί δεν είχαν πάρει τα μέτρα ασφαλείας. Αν έχει γίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό και πολύ πιο επικίνδυνο θα είναι άσχημη μέρα για την Δημοκρατία της Αμερικής».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή