Αυτό είναι το όπλο της απόπειρας κατά Τραμπ - Το κατέχουν ένας στους είκοσι Αμερικανούς

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τουλάχιστον ένα AR-15 σαν κι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Αυτό είναι το όπλο της απόπειρας κατά Τραμπ - Το κατέχουν ένας στους είκοσι Αμερικανούς
The Associated Press
2'

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του στην Πενσυλβάνια, το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης έγινε θέμα αναζήτησης.

Αναφέρθηκε ότι 1 στους 20 ενήλικες στις ΗΠΑ κατέχει το τουφέκι τύπου AR-15 που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στον Τραμπ.

Σύμφωνα με την Washington Post, Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι ο άνδρας, ο οποίος αναφέρθηκε ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και σκοτώθηκε στη σκηνή, χρησιμοποιούσε ένα «ArmaLite Rifle Model 15» ( Ημιαυτόματο τυφέκιο τύπου AR-15).

Αν και το ημιαυτόματο όπλο τύπου AR-15 που χρησιμοποιήθηκε από τον Thomas Matthew Crooks σχεδιάστηκε αρχικά για στρατιωτική χρήση, έγινε ένα από τα πιο πολυαγορασμένα όπλα από πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς οι κατασκευαστές όπλων κυκλοφόρησαν τις δικές τους εκδόσεις.

Το AR-15 που χρησιμοποιεί ο Crooks είναι το ημιαυτόματο πολιτικό μοντέλο του M16 που χρησιμοποιείται στον στρατό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας από την Washington Post και την Ipsos το 2022, 1 στους 20 ενήλικες στις ΗΠΑ κατέχει το τουφέκι τύπου AR-15 που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στον Τραμπ. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τουλάχιστον ένα AR-15.

Το αποτελεσματικό βεληνεκές του τυφεκίου, το οποίο έχει μήκος 991 χιλιοστά και βάρος 2,97 κιλά, είναι 457 μέτρα.

Οι σφαίρες που εκτοξεύτηκαν από το όπλο, το οποίο έχει την ικανότητα να εκτοξεύει σφαίρες με μεγάλη ταχύτητα, χτυπούν τον στόχο με ένα ωστικό κύμα αρκετά έντονο ώστε να καταστρέφει όργανα σε μια στιγμή.

Η μικρή και ελαφριά σφαίρα 0,223 (5,56 χιλιοστών) του AR-15 έχει ταχύτητα στομίου περίπου 1006 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Μπορεί επίσης να καλύψει απόσταση 6 σταδίων σε 1 δευτερόλεπτο.

Αναφέρεται ότι εάν η σφαίρα χτυπήσει την κοιλότητα του θώρακα, μπορεί να σχίσει τον πνευμονικό ιστό, να βλάψει τα νεύρα και τα αγγεία και να προκαλέσει σοβαρή αιμορραγία που οδηγεί σε θάνατο.

Η σφαίρα δημιουργεί «φαινόμενο έκρηξης»

Λόγω της ταχύτητάς της, η σφαίρα δημιουργεί «φαινόμενο έκρηξης» και προκαλεί εσωτερικούς τραυματισμούς πέρα ​​από τη γραμμή που διανύει στο σώμα.

Μετά το χτύπημα του στόχου, η σφαίρα ενός ημιαυτόματου όπλου τύπου AR-15 προκαλεί ένα μεγαλύτερο, ανοιχτό τραύμα στην περιοχή εξόδου από το σώμα από αυτό ενός όπλου με σφαίρα 9 χιλιοστών.

Μάρτυρες λένε ότι το όπλο έκανε έναν δυνατό θόρυβο σαν πυροτέχνημα ή «βρυχηθμό» μετά την εκτόξευση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή