Politico: Η υψωμένη γροθιά του Τραμπ θα γράψει ιστορία

Ντόναλντ Τραμπ: Ο συμβολισμός είναι συχνά πιο σημαντικός από την ουσία

Politico: Η υψωμένη γροθιά του Τραμπ θα γράψει ιστορία
2'

Μέσα σε λίγα λεπτά από τα πυρά του τουφεκιού στη συγκέντρωση του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, η οργή των Ρεπουμπλικανών για τον πυροβολισμό μετατράπηκε σε θαυμασμό για την ενστικτώδη απάντηση του Τραμπ και στη συνέχεια σε αγαλλίαση για την αψήφισή του, γράφει το Politico για όσα συνέβησαν χθες.

Μέχρι τη δύση του ηλίου, και πριν υπάρξουν συγκεκριμένες αναφορές για την ταυτότητα του νεκρού πυροβολητή, οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούσαν ανοιχτά τους πολιτικούς τους αντιπάλους για το περιστατικό. «Δεν θα ανεχτούμε αυτή την επίθεση από τα αριστερά», είπε ο βουλευτής Μάικ Κέλι, ο οποίος ήταν παρών στη συγκέντρωση.

Η κατηγορία ήταν τόσο ωμή όσο και αξιοσημείωτη, προσθέτει το Politico.

Στον πάντα διαδικτυακό και βαθιά πολωμένο κόσμο του 2024, ωστόσο, οι ισχυρισμοί ήρθαν γρήγορα, ανεξάρτητα από την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τα κίνητρα.

Ακόμη και τα παιδιά του Τραμπ απάντησαν αμέσως στην παραλίγο δολοφονία του πατέρα τους με μια αίσθηση θριάμβου και όχι σοκ. «Δεν θα σταματήσει ποτέ να παλεύει για να σώσει την Αμερική», δημοσίευσε στο διαδίκτυο ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, με μια φωτογραφία του πατέρα του, με υψωμένη γροθιά, πρόσωπο ματωμένο και περιτριγυρισμένο από τη Μυστική Υπηρεσία, αλλά και με μια αμερικανική σημαία στο φόντο.

Άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των εν ενεργεία μελών του Κογκρέσου, έσπευσαν να δημοσιεύσουν τις ίδιες ή παρόμοιες φωτογραφίες.

Η έκρηξη θύμου

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει το πολίτικο, η ταχύτητα και η ένταση της απάντησης αντανακλούσαν επίσης τον θυμό που έβραζε σε τόσους πολλούς υποστηρικτές του Τραμπ πολύ πριν ο πρώην πρόεδρος πιάσει το δεξί του αυτί το Σάββατο το βράδυ. Οι υποστηρικτές του αισθάνονται ότι έχει κυνηγηθεί από την κυβέρνηση με τρόπο που αρμόζει σε έναν εξόριστο ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το Politico, μπορεί να ήταν ταραχώδης αυτή τη στιγμή, αλλά υπήρχε ένας λόγος που τόσοι πολλοί Ρεπουμπλικάνοι σκέφτηκαν να δημοσιεύσουν γρήγορα τις φωτογραφίες του αιματοβαμμένου Τραμπ: Θα αποδειχθούν πολιτικά ισχυροί.

Στις εκστρατείες, η αντίληψη μπορεί γρήγορα να γίνει πραγματικότητα και ο συμβολισμός είναι συχνά πιο σημαντικός από την ουσία. Οι φωτογραφίες και η ταινία το βίντεο του Τραμπ να συσπειρώνει το πλήθος πιθανότατα θα είναι η διαρκής εικόνα αυτών των εκλογών και ίσως ολόκληρης της πολιτικής του καριέρας.

Το συνέδριο ανάδειξης υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων αυτής της εβδομάδας θα προσφέρει στον Τραμπ ένα καλωσόρισμα σαν ήρωα.

«Η υψωμένη γροθιά θα γίνει το εμβληματικό σύμβολο της συνέλευσης», προέβλεψε ο μακροχρόνιος στρατηγικός αναλυτής των Ρεπουμπλικάνων, Μάικ Μέρφι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή