Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από νέο ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στη Νουσέιρατ

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε ένα σχολείο όπου φιλοξενούνται εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι στη Νουσεϊράτ

Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από νέο ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στη Νουσέιρατ
1'

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν, για πέμπτη φορά μέσα σε οκτώ ημέρες, ένα σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας όπου στεγάζονται εκτοπισμένοι και υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με τους κατοίκους.

Η επίθεση είχε ως στόχο ένα σχολείο της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον καταυλισμό της Νουσεϊράτ που έχει γίνει στόχος δύο πρόσφατων ισραηλινών επιχειρήσεων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η πολεμική αεροπορία «έπληξε έναν αριθμό τρομοκρατών που δρούσαν στη ζώνη του σχολικού κτηρίου Αμπού Αραμπάν της UNRWA στη Νουσεϊράτ». Σύμφωνα μα αυτήν την πηγή, το κτίριο χρησίμευε ως βάση για «επιθέσεις» εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών.

Τουλάχιστον 15 οι νεκροί

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βομβαρδισμό σε σχολείο στη Νουσέιρατ.

Ο βομβαρδισμός του σχολικού κτηρίου Αμπού Αραμπάν, στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο «χιλιάδες εκτοπισμένοι», είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον «δεκαπέντε άνθρωποι», στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ.

Κάτοικοι ανέφεραν ότι τα θύματα, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά, μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Την περασμένη εβδομάδα τέσσερα σχολεία που φιλοξενούν εκτοπισμένους έγιναν στόχος ισραηλινών πληγμάτων, με πολλούς νεκρούς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή