Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο 50χρονος ήρωας πυροσβέστης που πέθανε για να σώσει την οικογένειά του

Ο άνδρας που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ πέθανε σαν ήρωας καθώς έσκυψε πάνω από τα μέλη της οικογένειάς του για να τα προστατεύσει όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί

O ήρωας πυροσβέστης
O ήρωας πυροσβέστης
3'

Ο άνθρωπος που σκοτώθηκε από τα πυρά του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς στην προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια ήταν ο 50χρονος Κόρεϊ Κομπερατόρε, σύμφωνα με την ανάρτηση της οικογένειάς του στο Facebook και τον κυβερνήτη της Πολιτείας.

«Η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στην Πενσιλβάνια στοίχισε τη ζωή του αδελφού μου, του Κόρεϊ Κομπερατόρε. Το μίσος για έναν άνδρα στοίχισε τη ζωή του ανθρώπου που αγαπούσαμε περισσότερο» ανέφερε η αδελφή του στην ανάρτησή της. «Ο Κόρεϊ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου και είχε ενθουσιαστεί που χθες το βράδυ βρισκόταν εκεί μαζί του», είπε ο Tζος Σαπίρο, προσθέτοντας: «Οι πολιτικές διαφωνίες δεν μπορούν ποτέ, ποτέ να επιλυθούν με τη βία».

Election 2024 Trump Shooter Victim

Ο Κομπερατόρε, ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης έπεσε πάνω στα μέλη της οικογένειας του όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. «Ο Κόρεϊ πέθανε ως ήρωας», δήλωσε ο κυβερνήτης Σαπίρο σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. Η αστυνομία της πολιτείας ανέφερε ότι τα άλλα δύο άτομα που πυροβολήθηκαν ήταν ο 57χρονος Ντέιβιντ Ντάτς και ο 74χρονος Τζέιμς Κόπενχειβερ. Και οι δύο νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια είπε ότι μίλησε με τη σύζυγο και τις δύο κόρες του θύματος. «Ο Κόρεϊ πήγαινε στην εκκλησία κάθε Κυριακή», είπε. «Ο Κόρι αγαπούσε την κοινότητά του. Πάνω από όλα αγαπούσε την οικογένειά του». Είπε επίσης ότι ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ και ήταν ενθουσιασμένος που ήταν στην προεκλογική συγκέντρωση του Σαββάτου.

«Ο Κόρεϊ ήταν ο καλύτερος από εμάς. Είθε η μνήμη του να είναι ευλογία», είπε ο Σαπίρο. «Η χθεσινή νύχτα ήταν συγκλονιστική… οι πολιτικές διαφωνίες δεν μπορούν ποτέ μα ποτέ να αντιμετωπιστούν με βία». Η αστυνομία της πολιτείας είπε ότι ο Κομπεράτορε ζούσε στο Σάρβερ, περίπου 19 χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο της ομιλίας του Τρραμπ στο Μπάτλερ, έξω από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια.

comperatore2.jpg

Εκτός από το εθελοντικό του έργο πυρόσβεσης, εργαζόταν ως μηχανικός έργων σε μία εταιρεία κατασκευής πλαστικών, σύμφωνα με τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ήταν καλός άνθρωπος», είπε ο γείτονας Ματ Άτσιλες στην Pittsburgh Tribune-Review. «Μπορεί να μην είχαμε τις ίδιες πολιτικές απόψεις, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να είναι καλός φίλος και γείτονας».

«Μας δώρισε χρήματα όταν ήμουν στο νοσοκομείο και πάντα περνούσε από την αυλή μας. Πάντα χαιρετούσε όταν περνούσα με το αυτοκίνητο από το σπίτι του», είπε. Ο Σαπίρο είπε επίσης ότι μίλησε με τους συγγενείς των τραυματιών, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη συνομιλία.

Μια σφαίρα, μία από τους έξι έως οκτώ πυροβολισμούς που ακούστηκαν στη συγκέντρωση,τραυμάτισε στο αυτί τον πρώην προέδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο ένοπλος, ο οποίος κατονομάστηκε από τις αρχές ως Τόμας Μάθιου Κρουκς, πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικούς της Μυστικής Υπηρεσίας που είχαν αναλάβει την προστασία του πρώην προέδρου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή