Έλον Μασκ: Στηρίζει επίσημα τον Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ - «Θυμίζει τον Ρούζβελτ»

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, στηρίζει δημόσια τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του
AP
2'

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ εξέφρασε την υποστήριξή του για τον Τραμπ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, μαζί με ένα βίντεο με τον αιμόφυρτο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να υψώνει τη γροθιά του μετά από τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

«Υποστηρίζω πλήρως τον πρόεδρο Τραμπ και ελπίζω στην ταχεία ανάρρωσή του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla. Σε επόμενη ανάρτηση, ο Μασκ συνέκρινε τον Τραμπ με τον Θίοντορ Ρούσβελτ, τον 26ο πρόεδρο των ΗΠΑ που επέζησε επίσης από απόπειρα δολοφονίας το 1912, όταν επεδίωκε να επανεκλεγεί.

«Τελευταία φορά που η Αμερική είχε έναν τόσο σκληρό υποψήφιο ήταν επί Ρούζβελτ », είπε ο Mασκ, ο οποίος έχει 189,7 εκατομμύρια ακόλουθους στο X. Ο Τραμπ είναι ασφαλής, αν και η σφαίρα πέρασε ξυστά από το αυτί του. Στο περιστατικό σκοτώθηκε ένας οπαδός του, ο 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης Κόρεϊ Κομπερατόρε, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Ο Μασκ κάλεσε επίσης τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας να παραιτηθεί. Η υπηρεσία αναμένεται να αντιμετωπίσει αρκετές έρευνες μετά την απόπειρα δολοφονίας. Ένας εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι ο Τραμπ είχε πρόσθετη ασφάλεια και πόρους ενώ ταξίδευε για την εκστρατεία και ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Εκτός από τον Μασκ και ο διευθυντής hedge fund Μπιλ Άκμαν δήλωσε οτι στηρίζει επίσημα τον Ντόναλντ Τραμπ για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σαββάτου.

Ο Άκμαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του hedge-fund Pershing Square Capital Management, έγραψε επίσης το βράδυ του Σαββάτου X ότι πρόκειται να υποστηρίξει επίσημα τον Τραμπ. Είπε ότι είχε πάρει αυτήν την απόφαση πριν από λίγο καιρό, αλλά δεν ένιωθε την επείγουσα ανάγκη να γράψει γι 'αυτό μέχρι τώρα.