Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Τρία όπλα ακούστηκαν στην επίθεση λένε οι ειδικοί - Τα νέα δεδομένα

Η ιατροδικαστική ανάλυση δείχνει ότι έως και τρία όπλα ήχησαν στην προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Τρία όπλα ακούστηκαν στην επίθεση λένε οι ειδικοί - Τα νέα δεδομένα
Getty Images
1'

Νέα δεδομένα φέρνει στο φως ηχητική ανάλυση που επικαλείται το CNN. Αυτή δείχνει ότι έως και τρία όπλα εξαπέλυσαν πυρά κατά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια το Σάββατο.

Οι τρεις πρώτες βολές ήταν σύμφωνες με το όπλο Α (το AR -15) , οι επόμενες πέντε αντιστοιχούν σε ένα όπλο Β και η τελική «ακουστική ώθηση» προέρχεται από ένα όπλο Γ, σύμφωνα με ηχητική ανάλυση από τον Catalin Grigoras, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Η ηχητική ανάλυση επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ένοπλος βρισκόταν περίπου 120 μέτρα από τον πρόεδρο, σύμφωνα με τον ειδικό ιατροδικαστή Ρόμπερτ Μέιχερ. Η σφαίρα κινείται με μέση ταχύτητα 800 έως 1.000 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Υπενθυμίζεται ότι τo FBI έχει πει ότι ο ένοπλος έδρασε μόνος. Δεν διευκρινίζεται εάν η ανάλυση σημαίνει ότι μπορεί να είχε και άλλο όπλο στην κατοχή του ή τα άλλα δύο όπλα ανήκουν στους ελεύθερους σκοπευτές της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή