Βασιλιάς Κάρολος: Θα επισκεφθεί την Αυστραλία το φθινόπωρο μαζί με την Καμίλα

Το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην Αυστραλία τελευταία φορά το 2018 εκπροσωπώντας την βασίλισσα Ελισάβετ στους Κοινοποιλιτειακούς Αγώνες

Βασιλιάς Κάρολος: Θα επισκεφθεί την Αυστραλία το φθινόπωρο μαζί με την Καμίλα
Φωτογραφία αρχείου
1'

Ταξίδι στην Αυστραλία θα πραγματοποιήσουν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της χώρας αλλά και τη Σαμόα, ως μέρος φθινοπωρινής περιοδείας τον Οκτώβριο.

Το Παλάτι σε ανακοινωσή του αναφέρει ότι η επίσκεψη θα περιλαμβάνει εμφανίσεις στην Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας και στη Νέα Νότια Ουαλία. Στη Σαμόα, θα γιορτάσουν «την ισχυρή διμερή σχέση» μεταξύ του έθνους των νησιών του Ειρηνικού και του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ αναμένεται να παραστούν στη Συνάντηση Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (Chogm) 2024.

«Οι γιατροί του βασιλιά έχουν συμβουλεύσει ότι θα πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω παράταση του ταξιδιού αυτή τη στιγμή, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στη συνέχιση της ανάρρωσης του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Παλατιού.

«Όπως με όλες τις πρόσφατες δεσμεύσεις του, το πρόγραμμά και στις δύο χώρες θα υπόκειται στις συμβουλές των γιατρών και σε οποιεσδήποτε απαραίτητες τροποποιήσεις για λόγους υγείας».

Η τελευταία επίσκεψη του βασιλιού ζεύγους στην Αυστραλία, όπως υπενθυμίζει το βρετανικό Hello ήταν το 2018, όταν εκπροσώπησαν την βασίλισσα Ελισάβετ Β' στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Σημειώνεται ότι η Ελισάβετ Β΄ πραγματοποίησε 16 επισκέψεις στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, κάθε μία συνοδευόμενη από τον δούκα του Εδιμβούργου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή