Αποκάλυψη για την ταράτσα: Το σημείο από όπου πυροβόλησε ο δράστης είχε χαρακτηριστεί «ευάλωτο»

Ντόναλντ Τραμπ: Νέα στοιχεία για το σημείο από όπου χτυπήθηκε και το μπαλάκι των ευθυνών 

Αποκάλυψη για την ταράτσα: Το σημείο από όπου πυροβόλησε ο δράστης είχε χαρακτηριστεί «ευάλωτο»
3'

Η ταράτσα όπου ένοπλος πυροβόλησε τον Τραμπ αναγνωρίστηκε ως ευάλωτη θέση ασφαλείας πριν από τη συγκέντρωση.

Δύο πηγές είπαν στο NBC News ότι η Μυστική Υπηρεσία επισήμανε ένα κτίριο κοντά στο χώρο του συλλαλητηρίου εκφράζοντας ανησυχία για την ασφάλεια.

Το κτήριο, που ανήκει σε μια εταιρεία γυαλιού, βρίσκεται δίπλα στο Butler Farm Show, έναν υπαίθριο χώρο στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια. Η Μυστική Υπηρεσία γνώριζε τους κινδύνους που συνδέονται με αυτό, ανέφεραν οι πηγές.

«Κάποιος θα έπρεπε να ήταν στην ταράτσα ή να ασφαλίσει το κτίριο, ώστε να μην μπορεί κανείς να ανέβει κανείς», είπε μια από τις πηγές, πρώην ανώτερος πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας που ήταν εξοικειωμένος με τον σχεδιασμό.

Πώς ανέβηκε στην οροφή ο δράστης

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο ένοπλος ανέβηκε στην οροφή - παρά αυτές τις ανησυχίες - είναι ένα κεντρικό ερώτημα για τους ερευνητές που εξετάζουν εξονυχιστικά πώς ένας μοναχικός δράστης κατάφερε να πυροβολήσει τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκδήλωσης του Σαββάτου.

Η Μυστική Υπηρεσία συνεργάστηκε με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου για τη διατήρηση της ασφάλειας των εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων ομάδων ελεύθερων σκοπευτών που βρίσκονται σε στέγες για να εντοπίσουν και να εξαλείψουν απειλές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας Άντονι Γκουλιέλμι.

Αλλά δεν τοποθετήθηκαν αξιωματικοί στο κτήριο που χρησιμοποιούσε ο επίδοξος δολοφόνος, έξω από την περίμετρο ασφαλείας της εκδήλωσης.

Έμπλεξαν τις αρμοδιότητες

Η Μυστική Υπηρεσία είχε ορίσει αυτή την ταράτσα ως υπό τη δικαιοδοσία των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου, μια κοινή πρακτική για την ασφάλεια των υπαίθριων συγκεντρώσεων, είπε ο Γκουλιέλμι.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Μπάτλερ, Ρίτσαρντ Γκόλντινγκερ, είπε επίσης ότι το γραφείο του διατηρεί μια Μονάδα Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, η οποία ανέπτυξε τέσσερις ομάδες ελεύθερων σκοπευτών και τέσσερις «ομάδες γρήγορης απόκρισης». Αλλά πρόσθεσε ότι οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια έξω από το χώρο.

«Είχαν συναντήσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Η Μυστική Υπηρεσία ήταν εκείνοι που όρισαν ποιος έκανε τι», είπε ο Γκόλντινγκερ. «Στην ιεραρχία των εντολών, ήταν κορυφαίοι, ήταν Νο. 1».

Ο Γκόλντινγκερ πρόσθεσε ότι ο διοικητής της Μονάδας Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης του είπε ότι δεν ήταν αρμόδιος για την ασφάλεια των περιοχών έξω από το χώρο.

Ο πρώην ανώτερος πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας είπε επίσης στο NBC ότι ακόμα κι αν οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου «έριξαν τo μπαλάκι», εξακολουθεί να είναι ευθύνη της υπηρεσίας να διασφαλίσει ότι παρακολουθούν το σημείο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή