Σάλος από το πρωτοσέλιδο της Liberation για την απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Σφοδρές αντιδράσεις από το αδιανόητο πρωτοσέλιδο που ουσιαστικά αποδίδει ευθύνες στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ 
1'

Kατακραυγή έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της γαλλικής Libération μετά από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Χθες το απόγευμα, η γαλλική εφημερίδα Libération προδημοσίευσε το πρωτοσέλιδο της έκδοσής της για σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου στα κοινωνικά δίκτυα. Ο τίτλος «Donald Trump, A History of Violence», μια αναφορά στην ταινία του David Cronenberg που κυκλοφόρησε το 2005, είναι τυπωμένος στο ματωμένο πρόσωπο του Τραμπ μέσα σε πλαίσιο.

H εκδοτική αυτή επιλογή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Από χθες το βράδυ έχουν συσσωρευτεί σχόλια κάτω από το δημοσίευμα που κατηγορούν την ιστορική εφημερίδα για έλλειψη διάκρισης και αντικειμενικότητας. «Αν είχε πεθάνει, θα το λέγατε «απελευθέρωση»;», σχολίασε ένας χρήστης του διαδικτύου.

«Λίγες μέρες ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπεύθυνος», έγραψε ένας άλλος.

«Αξιοθρήνητο, δεν έχει σημασία αν μας αρέσει ο Τραμπ ή όχι. Πώς μπορεί αυτό το πρωτοσέλιδο να επικυρωθεί σε συντακτική διάσκεψη;» αναρωτήθηκε ένας ακόμη χρήστης. «Δεν είναι καν δημοσιογραφία πια, είναι ακτιβισμός», σχολίασε ένας άλλος, ενώ ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος θυμήθηκε τη Χάρτα του Μονάχου.

Από την πολιτική πλευρά, η βουλευτής Hanane Mansouri (LR-RN) κατηγόρησε την αριστερή εφημερίδα ότι «υποβαθμίζει τη βία κατά των δεξιών εκλεγμένων αξιωματούχων» και ότι «παίζει το επικίνδυνο παιχνίδι του «antifa»».