Γιατί η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ προκάλεσε άνοδο μιας κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας

Μια αλλόκοτη συνάρτηση μια κινεζικής εταιρείας με την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ 

Γιατί η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ προκάλεσε άνοδο μιας κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας
AP
1'

Η κερδοσκοπία στο χρηματιστήριο είναι αρκετά συνηθισμένη στην Κίνα ειδικά όταν συνδέεται με τα τρέχοντα γεγονότα.

Προκαλούν αυξήσεις ή μειώσεις τιμών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δραστηριότητα της οικείας εταιρείας, λέει η γαλλική Figaro η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας μια περίεργη ιστορία.

Μια κινεζική εταιρεία λογισμικού, της οποίας το όνομα προφέρεται σχεδόν σαν της φράση "Ο Τραμπ κερδίζει πολύ" , είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν στο χρηματιστήριο τη Δευτέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Η εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ με ματωμένο αυτί και τη σηκωμένη γροθιά έκανε τον γύρο του κόσμου. Στην Κίνα, η ιδέα ότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τη νίκη του στις εκλογές του Νοεμβρίου ωφέλησε μια κινεζική εταιρεία: η Wisesoft, της οποίας το όνομα στα μανδαρινικά είναι "Chuanda Zhisheng" και η προφορά μοιάζει με την κινεζική μετάφραση του "Trump wins big" , σκαρφάλωσε 10% στο Χρηματιστήριο Shenzhen.

Η κερδοσκοπία στο χρηματιστήριο στην Κίνα είναι συνθηισμένη. Προκαλούν αυξήσεις ή μειώσεις τιμών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δραστηριότητα της οικείας εταιρείας. Οι μετοχές της Wisesoft είχαν ήδη εκτιναχθεί τον περασμένο μήνα, μετά την κακή απόδοση του προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Οι τιμές της εταιρείας εκτινάχθηκαν επίσης στα ύψη μετά την προεδρική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή