Ο Τζέι Ντι Βανς γερουσιαστής του Οχάιο η επιλογή Τραμπ για αντιπρόεδρο

Πλέον η υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ έχει και Αντιπρόεδρο για τις ΗΠΑ καθώς και όλες τις ψήφους που απαιτούνται σε απόλυτο αριθμό για να λάβει το χρίσμα του κόμματος

Ο Τζέι Ντι Βανς γερουσιαστής του Οχάιο η επιλογή Τραμπ για αντιπρόεδρο

Ο γερουσιαστής JD Vance, παρών στο debate μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ στην Ατλάντα

Associated Press
2'

Ο Τραμπ επέλεξε τον σκληροπυρηνικό Τζέι Ντι Βανς ως αντιπρόεδρό του στο δρόμο για το Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ γνωστοποίησε την είδηση ​​στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, ανακοινώνοντας ότι ο Βανς, ο γερουσιαστής του Οχάιο, είναι «το πιο κατάλληλο άτομο για να αναλάβει τη θέση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών».

Επίσης με ανακοίνωση από τον γιο του Έρικ Τραμπ, εκ μέρους της πολιτείας της Φλόριντα, ο Τραμπ έχει επισημοποιήσει και τυπικά την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων για πρόεδρο. Πλέον έχει όλες τις ψήφους που απαιτούνται σε απόλυτο αριθμό για να λάβει το χρίσμα του κόμματος.

Η απόφαση για τον αντιπρόεδρο

Σύμφωνα με το NBC η απόφαση του Τραμπ για τον Αντιπρόεδρο, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, συνεχίζει τη μετέωρη άνοδο για τον Βανς, ο οποίος πριν από οκτώ χρόνια έκανε bestseller τα απομνημονεύματά του, «Hillbilly Elegy».

Στο βιβλίο, ο Βανς μοιράστηκε έντονες αναμνήσεις για τη μάχη της μητέρας του με τον εθισμό στα ναρκωτικά, παρέθεσε ένα εναλλασσόμενο καστ πατερικών φιγούρων, αλλά και τις άλλες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η οικογένειά του μετά τη μετανάστευση από το ανατολικό Κεντάκι στο νοτιοδυτικό Οχάιο.

Η δημοσίευση του βιβλίου συνέπεσε με την προεδρική εκστρατεία του Τραμπ το 2016.

Ο Βανς, πρώην επιχειρηματίας, προτού διεκδικήσει αξίωμα εκλεγμένου ήταν ένας από τους λίγους Ρεπουμπλικάνους που θεωρούνταν ως πιθανότεροι υποψήφιοι. Αυτή η ομάδα περιελάμβανε τον κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα, Doug Burgum και το γερουσιαστής Marco Rubio από τη Φλόριντα.

Ο Βανς μεγάλωσε σε μια εργατική οικογένεια σε μια μικρή πόλη στο νοτιοδυτικό Οχάιο. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μικρός, και καθώς η μητέρα του πάλευε για χρόνια με την κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ, ο Βανς μεγάλωσε εν μέρει από τους παππούδες και τη γιαγιά του.

Ο Τραμπ περίμενε σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποκαλύψει την επιλογή του για αντιπρόεδρο, κάνοντας ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι Ρεπουμπλικανοί εκπρόσωποι του συνεδρίου ήταν στη διαδικασία ψηφοφορίας για την επίσημη υποψηφιότητα του Τραμπ.

Κανένας υποψήφιος δεν περίμενε μέχρι το συνέδριο να ανακοινώσει τον υποψήφιό του αυτόν τον αιώνα. Η τελευταία φορά που ανακοινώθηκε υποψήφιος αντιπρόεδρος για πρώτη φορά στο συνέδριο ήταν το 1980.

tramp.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή