Η Ινδία μπορεί να γίνει η 2η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έως το 2031

Ο ρόλος της νομισματικής πολιτικής θα είναι κρίσιμος στην πλοήγηση του ρυθμού πληθωρισμού της Ινδίας με τα παγκόσμια επίπεδα
2'

Η Ινδία θα μπορούσε να αναδειχθεί ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έως το 2031 και η μεγαλύτερη οικονομία μέχρι το 2060, βασιζόμενη σε σταθερό επενδυτικό ποσοστό, μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ευνοϊκά δημογραφικά στοιχεία και πολλαπλασιαστές ανάπτυξης όπως η ψηφιοποίηση, υποδιοικητής της Reserve Bank of India, Michael D Patra, είπε την Παρασκευή.

Ο ρόλος της νομισματικής πολιτικής θα είναι κρίσιμος στην πλοήγηση του ρυθμού πληθωρισμού της Ινδίας με τα παγκόσμια επίπεδα, κάτι που θα συμβάλει στη διατήρηση τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής αξίας της ρουπίας, είπε η Πάτρα σε μια ομιλία στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη μέση της σταδιοδρομίας για στελέχη της Ινδικής Διοικητικής Υπηρεσίας. IAS) στην Εθνική Ακαδημία Διοίκησης Lal Bahadur Shastri, Mussoorie.

"Η σταθερότητα των τιμών είναι η καλύτερη συμβολή που μπορεί να κάνει η νομισματική πολιτική για να ενισχύσει τα θεμέλια της επιδιωκόμενης τροχιάς ανάπτυξης τις επόμενες δεκαετίες. Η διαμόρφωση του πληθωρισμού στην Ινδία πρέπει να προσανατολιστεί προς τη σύγκλιση με τον παγκόσμιο πληθωρισμό, ώστε τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός Η αξία της ρουπίας θα διατηρηθεί.

Εκτιμάται ότι εάν η Ινδία μπορέσει να αναπτυχθεί με 9,6% ετησίως τα επόμενα 10 χρόνια, θα απελευθερωθεί από τα δεσμά της παγίδας του χαμηλότερου μεσαίου εισοδήματος και θα γίνει μια ανεπτυγμένη οικονομία, είπε. Σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης -που είναι η τιμή ενός μέσου καλαθιού αγαθών και υπηρεσιών σε κάθε χώρα- η Ινδία είναι ήδη η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ανέφερε ο Patra.

«Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προβλέπει ότι με όρους ΣΔΙΤ η Ινδία θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ μέχρι το 2048 για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο», είπε. "Για να παραφράσω από τον Βίκτορ Ουγκώ, δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από μια χώρα της οποίας έχει έρθει η ώρα. Η εποχή της Ιαπωνίας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 και διήρκεσε μέχρι τη δεκαετία του 1980. Η εποχή της Κίνας ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, φέρνοντάς την στη θέση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου Από το 2010 ήρθε η ώρα της Ινδίας».