Νέο θαλάσσιο πλάσμα ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία

Ενώ αρχικά δεν κατάλαβαν τις διαφορές οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πρόκειται για νέο θαλάσσιο είδος 
2'

Κατά μήκος της ακτής ενός νησιού στη νότια Ιαπωνία βρισκόταν ένα "τεράστιο" θαλάσσιο πλάσμα.

Το πολύχρωμο σώμα του απλωνόταν στην επιφάνεια ενός βράχου. Κάτι στο θαλάσσιο αυτό πλάσμα τράβηξε την προσοχή των επιστημόνων που το επισκέφθηκαν.

Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ένα νέο είδος. Οι ερευνητές πέρασαν αρκετά χρόνια επισκεπτόμενοι πολλαπλές τοποθεσίες στη νότια Ιαπωνία και τη βόρεια Ταϊβάν σε αναζήτηση κοραλλιών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 24 Ιουνίου στο επιστημονικό περιοδικό ZooKeys.

Έψαχναν για ένα λιγότερο γνωστό είδος κοραλλιού που αναπτύσσεται μακριά από τους υφάλους. Κατά τη διάρκεια των υποβρύχιων ερευνών τους, οι ερευνητές βρήκαν πάνω από δώδεκα πολύχρωμα κοράλλια που ζουν στα ρηχά νερά, αναφέρει η μελέτη.

Χρησιμοποιώντας σφυρί και καλέμι, έσπασαν μικρά τμήματα για περαιτέρω μελέτη. Αρχικά, αυτά τα πολύχρωμα κοράλλια αναγνωρίστηκαν ως ένα γνωστό είδος. Αλλά όταν οι ερευνητές εξέτασαν το DNA τους και ανέλυσαν τη δομή τους στο μικροσκόπιο, παρατήρησαν κάποια λεπτά αλλά "σαφώς διακριτά" χαρακτηριστικά.

Κάθε χρόνο ανακαλύπτονται χιλιάδες νέα είδη.

Οι ερευνητές συνειδητοποίησαν ότι είχαν ανακαλύψει ένα νέο είδος: Το Paragoniastrea variabilis, ή αλλιώς το μεταβλητό κοράλλι με κρούστα. Τα κοράλλια με μεταβλητή κρούστα θεωρούνται "μαζικά", σύμφωνα με τη μελέτη, επειδή μπορούν απλώς να συνεχίσουν να επεκτείνονται. Οι ερευνητές δεν παρείχαν μετρήσεις μεγέθους.

Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες δείχνουν το νέο είδος να αναπτύσσεται σε ογκόλιθους μετρίου μεγέθους. Από μακριά, μοιάζει σχεδόν με δίχτυ που κάθεται στον πυθμένα της θάλασσας. Από κοντά, η γεωμετρική δομή του μοιάζει με ακανόνιστου σχήματος κηρήθρα. Τα μεταβλητά εγκλωβισμένα κοράλλια έχουν μια "λεία" αλλά "μάλλον ανώμαλη" επιφάνεια, δήλωσαν οι ερευνητές. Ο χρωματισμός τους είναι "εξαιρετικά μεταβλητός", που κυμαίνεται από κίτρινο έως κόκκινο και πράσινο.