Oύσα Βανς: Ινδουίστρια και δικηγόρος καριέρας - Η σύζυγος του υποψηφίου αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Η 38χρονη Ούσα Βανς, ασκεί σημαντική επιρροή στην καριέρα του συζύγου της. Η αγαπημένη του υποψηφίου αντιπροέδρου του Ντόναλντ Τραμπ, Τζ.Ντ Βανς παραιτήθηκε απο τη δουλειά της για να τον στηρίξει στην προεκλογική εκστρατεία. Είναι Ινδουίστρια, δικηγόρος καριέρας και όπως έχει παραδεχθεί δημόσια δεν αποζητά τα φώτα της δημοσιότητας
To ζεύγος Βανς στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών
AP
5'

Ο Τζ.Ντ Βανς είχε αρκετούς ρόλους με τους οποίους συστήνεται στον αμερικανικό λαό: συγγραφέας απομνημονευμάτων για το τι ταλαιπωρεί τη λευκή εργατική τάξη, νεοεκλεγμένος Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής στην πολιτεία του, το Οχάιο, και πλέον υποψήφιος του κόμματός του για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ. Σε όλα αυτά ήταν δίπλα του, η σύζυγός του Ούσα.

Καθώς οι υποστηρικτές του από το Οχάιο φώναζαν το όνομα του συζύγου της στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, η Ούσα Βανς στάθηκε δίπλα του και χειροκροτούσε καθώς προτάθηκε ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ. Εβδομάδες νωρίτερα, η δικηγόρος και πρώην δικαστική υπάλληλος παραδέχτηκε ότι δεν «θα σπεύσει» να ανατρέψει εντελώς τη ζωή που είχαν χτίσει μαζί η ίδια και ο σύζυγός της ή να αντιμετωπίσει τη δημοσιότητα που θα αποκτήσουν πλέον.

«Δεν ξέρω αν κάποιος είναι ποτέ έτοιμος για τέτοιου είδους έλεγχο», είπε στο Fox News τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης με τον γερουσιαστή στο σπίτι τους στο Οχάιο. «Νομίζω ότι η πρώτη εκστρατεία που ξεκίνησε ήταν σοκ. Ήταν τόσο διαφορετικό από οτιδήποτε είχαμε κάνει ποτέ πριν. Αλλά ήταν μια περιπέτεια».

Πρόσθεσε βέβαια ότι είναι ανοιχτή να δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Τώρα, με τον σύζυγό της ως «δεξί χέρι» του Τραμπ, το ζευγάρι έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι ακόμη μεγαλύτερο από την εκστρατεία του 2022 για τη Γερουσία στο Οχάιο.

Η επιλογή του από τον Τραμπ, ο οποίος έχει σχεδόν τη μισή ηλικία του και τρία μικρά παιδιά με τη σύζυγό του, έχει προσδώσει στην εκστρατεία μια «έκρηξη νεανικότητας» που θα μπορούσε να είναι όφελος σε μία μάχη για τον Λευκό Οίκο που ορίζεται από την προχωρημένη ηλικία των υποψηφίων των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ωστόσο, ο γερουσιαστής, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία μόλις από τον Ιανουάριο του 2023, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ερωτήματα τόσο για την έλλειψη πολιτικής εμπειρίας όσο και για τη μετάβασή του από επκριτής του Τραμπ το 2016 σε ένθερμο υποστηρικτή του κινήματος MAGA. Εάν η εκστρατεία του για τη Γερουσία για το 2022 είναι κάποια ένδειξη, η Ούσα Βανς μπορεί να παίξει μικρό αλλά ουσιαστικό ρόλο βοηθώντας να τον παρουσιάσει στο κοινό.

«Μερικές φορές οι άνθρωποι λένε ότι έχει αλλάξει πολύ, αλλά η αλήθεια είναι ότι τον ξέρω τώρα τόσα χρόνια, και ήταν πάντα τόσο πιστός στον εαυτό του», είπε στο Newsmax κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον σύζυγό της το 2022.

Για χρόνια, ο γερουσιαστής περιέγραφε τη σύζυγό του ως βασικό μέρος της επιτυχίας του, που χρονολογείται από τότε που οι δυο τους φοιτούσαν μαζί στη νομική σχολή στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, από όπου η Ούσα Βανς αποφοίτησε επίσης με έπαινο.

Στα απομνημονεύματά του το 2016, με τίτλο «Hillbilly Elegy», ο Τζ. Ντ Βανς την περιέγραψε ως τον «πνευματικό καθοδηγητή του στο Γέιλ», που τον βοήθησε να περιηγηθεί στη ζωή στο ελίτ πανεπιστήμιο όπου συναντήθηκαν. «Καταλάβαινε ενστικτωδώς τις ερωτήσεις που ήθελα να κάνω και πάντα με ενθάρρυνε να αναζητώ ευκαιρίες που δεν ήξερα ότι υπήρχαν», έγραψε.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της υπηρέτησε ως συντάκτρια στην έκδοση Yale Law Journal και διευθύντρια σύνταξης του Yale Journal of Law & Technology, σύμφωνα με τη σελίδα βιογραφίας της. Την ίδια περίοδο πήγε επίσης στην Κίνα για να διδάξει αμερικανική ιστορία ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Sun Yat-sen στο Γκουανζού.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια διαθρησκειακή τελετή στο Κεντάκι το 2014 - η οικογένεια της Ούσα είναι Ινδουιστές, ενώ ο σύζυγός της ασπάστηκε τον καθολικισμό το 2019. Η κόρη Ινδών μεταναστών, Ούσα Τσιλουκούρι μεγάλωσε σε ένα προάστιο του Σαν Ντιέγκο. Μετά το κολέγιο –σπουδές στο Γέιλ και μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ– εργάστηκε σε δύο δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου – τον ​​Μπρετ Κάβανο όταν υπηρετούσε στο Εφετείο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια και τον Ανώτατο Δικαστήριο Τζον Ρόμπερτς.

Το 2015, ξεκίνησε ως συνεργάτης στην Munger, Tolles & Olson, μια δικηγορική εταιρεία με γραφεία στο Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και την Ουάσιγκτον. Συνέχισε να εργάζεται στην εταιρεία όπου – σύμφωνα με μια αρχειοθετημένη έκδοση της βιογραφίας των υπαλλήλων της – χειριζόταν «σύνθετες αστικές αγωγές και προσφυγές» σε τομείς που περιελάμβαναν «τριτοβάθμια εκπαίδευση, τοπική αυτοδιοίκηση, ψυχαγωγία και τεχνολογία». Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτήθηκε.

«Η Usha μας ενημέρωσε ότι αποφάσισε να αποχωρήσει», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. «Υπήρξε εξαιρετική δικηγόρος και συνάδελφος και την ευχαριστούμε για τα χρόνια της δουλειάς της και της ευχόμαστε τα καλύτερα στη μελλοντική της καριέρα».

Η Ούσα είναι τέλος διαχειρίστρια της Εθνικής Όπερας της Ουάσιγκτον και έχει υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο του Gates Cambridge Alumni Association και ως γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σινσινάτι, σύμφωνα με το βιογραφικό της. Οι Βανς έχουν τρία παιδιά και κατοικούν στο Σινσινάτι του Οχάιο