Τιμ Ρόμπινς: Καταδίκασε όσους παραλληλίζουν την ταινία του με την απόπειρα κατά του Τραμπ

«Ένα ανθρώπινο ον πυροβολήθηκε χθες. Ένας άλλος σκοτώθηκε. Μπορεί να μην είναι ανθρώπινα όντα με τα οποία συμφωνείτε πολιτικά, αλλά ντροπή σας παιδιά» δήλωσε ο Ρόμπινς
2'

Ο Τιμ Ρόμπινς καταδίκασε τις θεωρίες συνωμοσίας που κάνουν παραλληλισμούς μεταξύ της ταινίας του «Bob Roberts» και της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ηθοποιός και παραγωγός έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο πολιτικό δράμα του 1992 «Bob Roberts» το οποίο ακολουθεί έναν συντηρητικό πολιτικό που διεκδικεί μια θέση στη Γερουσία των ΗΠΑ στην Πενσυλβάνια, καθώς σκηνοθετεί μια αποτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής του για να αυξήσει τη δημοτικότητά του ώστε να κερδίσει τις εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τραυματίστηκε σε ένοπλη επίθεση στην προεκλογική του συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, για το οποίο όσοι υιοθετούν θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται ότι έχει σκηνοθετηθεί – όπως και στην ταινία του Ρόμπινς.

Σε ανάρτηση στο X/Twitter, ο Ρόμπινς έγραψε «Για όποιον παραλληλίζει την ταινία μου Bob Roberts με την απόπειρα δολοφονίας του Trump, ας το ξεκαθαρίσουμε. Αυτό που συνέβη χθες ήταν μια πραγματική απόπειρα δολοφονίας ενός προεδρικού υποψηφίου.
Όσοι αρνούνται ότι η απόπειρα δολοφονίας ήταν πραγματική, έχουν πραγματικά έναν διεστραμμένο τρόπο σκέψης. Ένα ανθρώπινο ον πυροβολήθηκε χθες. Ένας άλλος σκοτώθηκε. Μπορεί να μην είναι ανθρώπινα όντα με τα οποία συμφωνείτε πολιτικά, αλλά ντροπή σας παιδιά. Ξεπεράστε το τυφλό μίσος σας για αυτούς τους ανθρώπους. Είναι συμπολίτες μας. Αυτό το συλλογικό μίσος σκοτώνει τις ψυχές μας και καταναλώνει ό,τι έχει απομείνει από την ανθρωπιά μας».